Når du vælger din nye LED pære, er det vigtigt at du finder den rigtige farvetemperatur. Farvetemperaturen er den farve lyset fra pæren har. De tidlige udgaver af LED pærer havde en meget blålig farve, og det rygtes at LED stadig ikke har en pæn farve - Dette er ikke sandt, og herunder vil vi vise dig forskellige LED farvetemperaturer. 


Lysets farvetemperatur angives normalt i kelvin, men de fleste producenter angiver farven som kode, hvilket du kan se ovenfor.
 

Det første nummer "8" fortæller os om lysets farvegengivelsen - Den måde vores øjne opfatter belyste objekters farve i lyset. 8-tallet står for 80-89Ra ud af 100Ra. 8 er standard for de fleste LED pærer, men de fås også med bedre farvegengivelse, se efter farvekoder som starter med "9". 

De næste to tal i koden fortæller os om lysets farvetemperatur: 27=2700K, 30=3000K etc. Jo lavere temperatur i kelvin, jo varmere er lysets farve - som du kan se på billedet. 
 

  • 827 er et meget varmt lys, som er mest anvendt i hjemmet eller i butikker, hvor man ønsker at skabe en hyggelig atmosfære. De fleste af vores E27/E14 LED pærer fås i 827, og er ideelle til brug i hjemmet. 
  • 830 er et varmt hvidt lys, som også ofte anvendes i hjemmet, men farven er også velegnet til kontorbrug. Dette er en meget almindelig farve til LED spot, og de fleste af vores GU10 LED pærer, som kan erstatte halogenspots, fås i farvekode 830. 
  • 840 er et lidt køligere hvidt lys, som mest anvendes på kontorer, i industrielle miljøer, større butikker, supermarkeder eller udendørs. 
  • 865 er ikke afbilledet, men bliver ofte kaldt dagslys. Det benyttes oftest i industrielle setting, såsom lagre samt i større shopping områder eller udendørs. De fleste af vores LED lysstofrør, som kan erstatte almindelige TL-D/T8 lysstofrør fås i farvekoderne 840 og 865.  
     
Vi håber at dette giver lidt klarhed, og kan hjælpe dig med at vælge den rette farvetemperatur til dine behov. Hvis du stadig er i tvivl eller har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på e-mail eller telefon!