Farvel til halogenpæren


halogenpærer


“You were the light in the dark - but now it’s time to say goodbye”


1. september 2018 træder udfasningen af ​​halogenpærer i kraft, dette sker som følge af EU-kommissionens ecodesignkomité for energirelaterede produkter. (EF) nr 244/2009


Er det muligt at købe halogenpærer efter 1. september?


Ja, efter denne dato kan du fortsat købe halogenpærer. Forhandler må fortsat sælge efter den første september. Men det er ikke længere tilladt at producerer eller importerer i EU.Hvorfor er halogenpærer udfaset?

halogen lampa

Udfasning af halogenpærer sker pga EU’s krav til miljøvenligt design, hvis formål er at regulere antallet af ineffektive lyskilder på markedet og udfasningen har været igang siden 2009. Kravet er lyskilder er energiklasse B. Dette trin er designet til at “skubbe” både virksomheder og private til et grønnere Europa.Er LED pærer dyrere end halogen?


Ja i indkøb er LED pærer dyrere end halogener MEN LED pærer bruger op til 90% mindre strøm sammenlignet med halogenpærer og afgiver ikke nogen varme som halogenpærer. Dette vil give et bedre indeklima. En anden fordel ved LED pærer er en meget længere levetid, de holder mellem 10-15 år og halogenpærer 1-2 år. (ved gennemsnitlig brug). Så du vil spare på strømforbruget og dermed strømregningen og du behøver ikke skifte pæren så ofte.Hvilken LED pære skal jeg købe?


Vi har prøvet at gøre det så nemt som muligt for dig at skifte fra en halogenpære til en LED pære. Benyt vores filter, her kan du begynde med at hvilken sokkel (fatning) du har, og derefter f.eks. Effekten fra gammel pære osv. Se vores store udvalg af energivenlige LED pærer. Hvis du har spørgsmål eller i tvivl, så er du velkommen til at tage kontakt til vores kundeserviceSymbol Eco

Der eksisterer stadig fordomme om kvaliteten af LED. Nogle af dem er, at LED giver koldt lys, tænder langsomt og ikke er kraftigt nok til f.eks. at lyse en butik op. Men det passer ikke længere. Kvaliteten af LED kan være lige så god som jeres nuværende – endda ofte bedre. Detailvirksomheder, der har udskiftet deres almindelige belysning med LED, sparer 50 % eller mere på elforbruget til belysning.

Hvilke halogenlamper er stadig tilgængelige?


Der er nogle undtagelser efter 1. september: halogen R7s lineære pærer og G9 halogen kapsler. Det vil fortsat være muligt at købe disse, da de er godkendt af EU.*230V - hovedspænding - spændingen på 230V til husholdningsbrug.

*ikke-retningslyspærer - udsender lys jævnt i alle retninger. Modsat retningspærer, hvor lys udledes i en given vinkel.