Den betydning belysning i dit hjem har, bliver ofte undervurderet. Folk ofte bruger meget lidt tid på at vælge lyskilder, og de finder senerere ud af, at resultatet ikke lever op til forventningerne.

 

Lys spiller en grundlæggende rolle, og det er nemt at undervurdere betydningen. Men hvis du overvejer følgende råd, vil du være i stand til at udstyre dit hjem med det helt rigtige lys.

 

1. Stol ikke kun på én kilde

 

Opbyg lag af lys i forskellige højder ved at benytte lofter, borde og gulv lamper. Variationen i lyskilder vil være med til at belyse rummet, så det stemmer overens med dine behov for både at få generel belysning og stemningsbelysning.

 

2. Husk på lysstrømmen


Dine værelser kan have brug for forskelligt lys. Derfor er det vigtigt at overveje, hvad formålet med rummet er, og hvilken lysstrøm det kræver. Dette hjælper dig, når du skal vælge antallet af lamper, se på det samlede effektforbrug og vælge belysningsteknologi: alle disse overvejelser vil medføre, at du investerer dine penge korrekt.

 

3. Overdreven belysning kan få dit hjem til at minde om et kontor

 

Vi taler her om farvetemperatur. Den grundlæggende farveskala begynder ved 2.700K, som repræsenterer et meget varmt lys, og går op til omkring 8.000K, som har output, der er meget tæt på dagslys. Når du vælger en høj farvetemperatur til dit hjem, kan dit hjem komme til at se ud som og føles som et kontor.

 

4. Forsænket belysning med måde

 

Forsænkede armaturer og belysning kan være yderst elegant og give rummet et rent og ryddeligt udseende. Til gengæld begrænser de dine muligheder for at flytte rundt på og ”lege med” dine møbler. Forsænket belysning bør primært anvendes i funktionelle områder, hvor der ikke regelmæssigt sker ændringer.

 

5. Giv stemme til dine følelser

 

Udtryk dine følelser ved at vælge den rette atmosfære for dine omgivelser. Installer dæmpbare lys eller vælg produkter, der ændrer farvetemperaturen. Du vil være i stand til at justere lyset, så det passer til dit humør.