Hvad er fordelene ved bæredygtig og miljøvenlig LED belysning i virksomheden?

Belysning i virksomheder skal nu til dags leve op til forskellige kriterier, afhængig af branche og sektor. LED kan nu spille en større og vigtigere rolle. Især hvis det drejer sig om bæredygtighed af for eksempel et kontor, produktions- eller fabrikshal, værksted, lager eller en anden slags arbejdsplads. Ved anskaffelse af korrekte LED pærer og/eller armaturer kan du som virksomhed spare utrolig meget på bundlinjen. Og hvad er endnu vigtigere: din virksomhed profiterer også på forskellige andre planer. I denne blog vil vi gøre dig klogere på alt hvad du skal vide om LED belysning i kombination med bæredygtighed og miljøet. Ovenikøbet kan Lyskilderdirekte hjælpe dig på forskellige måder med at realisere en LED upgrade for din virksomhed eller business.

 

Hvordan gør jeg min virksomhed bæredygtig med LED belysning?

Den absolut nemmeste og hurtigste måde at profitere på, er ved at udskifte al traditionel belysning i bygningen. Det kan dreje sig om udskiftning af hele armaturer og lyskilder. For eksempel kan udskifte alle dine lysstofrør med professionelle LED Paneler, eller du kan udskifte dine almindelige sparepærer med LED Downlights. Med denne løsning forbliver dit armatur intakt.

Du kan selvfølgelig også altid lave en analyse af din nuværende belysningssituation i din(e) virksomhed(er). Hvor mange lamper og armaturer er der?Og vil du beholde så meget at dit nuværende armatur som muligt? Eller vil du installere helt nye indbyggede eller påbyggede armaturer. I alle tilfælde har Lyskilderdirekte altid en passende løsning. Vi hjælper dig blandt andet gerne med skræddersyet rådgivning, men også med installation af dine lyskilder.

Hvad får jeg ud af at skifte over til LED? Først og fremmest en stor energibesparelse på op til 70%. Selvom omkostningerne for energiforbeug er steget voldsomt de seneste år, så kan du med LED altså stadig realisere en betydelig energibesparelse. Eftersom LED har en levetid på op til 20 gange længere end traditionel belysning, så gør det også en kæmpe forskel i omkostninger til vedligeholdelse og indkøb af nye pærer. For eksempel behøver der mindre ofte at komme en el-installatør på besøg.

 

Vidste du? Oftest har du tjent din LED investering ind igen på halvandet år! Eftersom LED bruger meget mindre energi, sørger det på forskellige områder for lavere omkostninger. Hermed sparer du penge - hver måned!

Hvilke LED lamper og armaturer sørger for et bæredygtigt kontor?

Når det kommer til LED kontorbelysning er der mange muligheder. Armaturer der effektivt kan belyse et kontor er UGR<19 LED Paneler, LED downlights, indbyggede og påbyggede LED spots og LED lysrender. Var også et stort udvalg af stemningsbelysning, som for eksempel pendel lamper, loftlamper og udendørsbelysning (med sensor). Du kan også vælge LED armaturer med DALI. Med dette innovative system har du fuld kontrol over belysningen, såsom dæmpning af lysstyrke. 

Ved at skifte til LED belysning kan du lynhurtigt forbedre dit energiforbrug med op til 2 energimærker! Det beviser at ved at vælge LED bliver du ikke bare mere bæredygtig men det er også utroligt effektivt. 

 

     
Rum Passende LED belysning Praktiske tips / information..
     
Kontoromgivelser    
arbejdsplads / skrivebord  UGR<19 LED paneler, LED downlights, indbyggede LED spots, stemningsbelysning UGR<19 er forpligtiget på kontorer. Vælg farvetemperatur 4000K.
Mødelokaler (store og små) UGR<19 LED paneler, LED downlights, indbyggede LED spots, stemningsbelysning Pendel lamper gør lokalet hyggeligere og en egen look and feel
Lager / fabrikshaller    
Loft (6 til 14 meter) LED high-bays, LED lysrender (pendel), LED floodlights Også en mulighed: Hæng en pendel lampe over mødebordet. Vælg farvetemperatur 4000K.
Værksted / samlebånd / fabrik LED paneler, LED downlights, LED lysrør, LED lysrender Vælg farvetemperatur 6500K (daglys hvidt)
Fællesarealer    
Kantine / pauserum / indgang LED paneler, LED downlights, LED filament lamper, stemningsbelysning Gå efter farvetemperatur 2700-3000K (stemningsfuldt og varmt lys)
Gange, foyers, trappeopgange LED loftarmaturer, LED sensorbelysning(med nødbelysning), LED downlights Vælg farvetemperatur 3000K (neutralt lys). Husk på nødbelysning.
Showroom / præsentationsrum LED loftarmaturer, LED railspots (3 fase), LED downlights Mest passende farvetemperatur: 4000K. Ret belysningen på de ønskede genstande
     Klik & Køb
Klik & Køb

Har du brug for hjælp til at gøre din drøm til virkelighed med den perfekte indendørs eller udendørs belysningsløsning?

Så er du kommet til rette sted! Lyskilderdirektes lyseksperter hjælper dig gerne med at virkeliggøre og implementere din skræddersyede belysningsplan. Ovenikøbet kan vi igennem vores installeringspartnere tilbyde en totalpakke fra koncept til installation. Dermed bliver der taget hånd op dit projekt fra A-Z. Vil du gøre brug af vores service, så kontakt os med det samme. 

Få et uforpligtende tilbud

Hvorfor er LED bedre for miljøet?

Almindelig og traditionel belysning indeholder skadelige stoffer, som ikke gør noget godt for naturen. Det er ikke for ingenting at produktionen af forskellige slags sparepærer. halogenpærer og lysstofrør allerede i et stykke tid har været forbudt i EU. Derudover bliver især halogeenlamper og damplamper meget varme som kan forårsage overophedning. Lysstofrør og sparepærer indeholder kviksølv og hvis disse går i stykker udgiver de kviksølvsdampe. Almindelig belysning omsætter også kun 10% af deres energiforbrug til lys istedet for varme.

Med LED er det præcis omvendt. Led omdanner nemlig mere end 90% af energien til lys. Det gør at brugen at elektricitet reduceres betydeligt, som yderligere sørger for en lavere CO2-udledning. Og det er jo positivt! LED lamper og LED armaturer indeholder metal hvilket har en nedkølende effekt. Det samme er tilfældet med aluminium sokler. I realiseringen af et klima-neutralt Europa spillerLED hvert år en endnu større rolle. Mange danske virksomheder har allerede skiftet over, og siden da profiterer de dagligt på alle fordelene.

Kort sagt: Traditionel belysning indeholder nok komponenter som ikke bidrager til den grønne omstilling. 

Vidste du? Du kan søge om tilskud til den grønne omstilling for erhvervslivet. Det vil sige at du kan få tilskud til at lave skiftet til LED belysning for din virksomhed. Du kan læse mere om det på Energistyrelsens hjemmeside.

Kan man genbruge LED belysning?

Ja det kan man helt sikkert! LED belysning er hovedsageligt lavet af elektriske komponenter, hvoraf størstedelen kan genbruges. Genbrug er mindre belastende for miljøet, og samtidig sørger genbrug også for at LED belysning hos Lyskilderdirekte forbliver overkommeligt i pris.

Smid ikke en LED pære som har nået sin maksimale levetid ud i skraldespanden derhjemme. Det samme gælder for ødelagte LED pærer. Du kan nemlig meget nemt indlevere dine LED pærer på forskellige steder: 

  • Ved supermarkedet. Her står der ofte en speciel gebrugsspand til LED. Dette er helt gratis.
  • På lossepladsen i dit lokalområde. Her koster det heller ingenting.

Vil du gerne have telefonisk rådgivning?

Kontakt os endelig på tlf. 89 88 09 71. Vores lyseksperter rådgiver og hjælper dig rigtig gerne videre.

Vi har åbent mandag til fredag fra 8.30 til 17.00.

Skrevet af Maria - 7. Februar 2023