Hvad er CRI?

Hvad er CRI?

CRI Fortæller noget om, lyskildens farvegengivelse. Farvegengivelsen (RA) angives på en skala fra 0 til 100 procent. Dette indeks angiver, hvor præcis lyskildens farve angives i forhold til, solen lys. Jo højere CRI, jo tættere er lyskilden på naturens lys. Lyskilder med en CRI mellem 80 og 89 har en høj farvegengivelse, hvilket gør dem velegnet til brug stort set alle steder. Denne CRI ville ofte være benyttede i hjemme, kontorer, lager osv. I butikker og frisør mm. ville man ofte benytte en CRI mellem 90-100, da farvegengivelsen her, er alt afgørende

 

Det er vigtigt at understrege, at CRI er uafhængig af farvetemperatur. Farvetemperaturen skaber stemning, men påvirker ikke gengivelsen af farverne.



CRI: 90-100
CRI 90
Fremragende farvegengivelse
Benyttes hos håndværker arbejde, saloner, butikker mm

CRI: 80-89
CRI 80
God farvegengivelse
Benyttes hos kontormiljøer, offentlige områder, privaten mm

CRI: 70-79
CRI 70
Mellem farvegengivelse
Benyttes ved udendørsbelysning, nødbelysning mm

CRI: 60-69
CRI 60
Dårlig farvegengivelse
Benyttes sjældent, findes ved glødepærer



CRI LED pærer

I dag har LED pærer en CRI mellem 80 og 100. Derved kan man nemt finde et LED løsning, til alle besætninger. Da LED først kom på marked, havde disse typisk en CRI mellem 60-69. Siden da har LED gjort enorme fremskridt med hensyn til CRI, og vi kan derfor tilbyde LED pærer med den højeste farvegengivelse mellem 90-100. Dette betyder, at du ikke behøves at bekymre dig om farven, når du skifter til LED.



Nedenfor ses de nolge af vores populære LED produkter. Skift til LED belysning, du sparer på dit energiforbrug og det er bedre for miljøet,

 

Osram GU10     E27 LED pære     LED kapsel pære     LED spot pære

Ønsker du at skifte til LED-belysning?

Vores lysteam er klar til at hjælpe dig. Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller hvis du ønsker personlig rådgivning eller et tilbud.