Hvad er RGB belysning?

Udtrykket RGB bruges mere og mere i belysningsverdenen i dag. Men hvad står bogstaverne RGB egentlig for? Og hvordan fungerer hele RGB princippet helt præcist? I denne blog vil vi fortælle dig om RGB og brugen heraf i LED belysning. Vi vil også introducere dig til de nyeste RGB LED pærer og RGB LED armaturer, der er tilgængelige hos Lyskilderdirkte.

 

Banner RGB blog


RGB model

Hvad står forkortelsen RGB for?

Bogstaverne RGB står for ‘Rød, Grøn, Blå’.

Denne farvekombination kan bedst beskrives som en farvemodel, med farven sort som grundfarve. Pudsigt nok forekommer farven sort ikke i bogstaverne RGB, men funktionen af den sorte grundfarve bliver dog hurtigere klarere, når vi i næste afsnit ser nærmere på, hvordan RGB-modellen fungerer. Kort sagt indeholder farven sort faktisk ikke noget lys og fra det udgangspunkt bliver der tilført lys i kombination med farvekombinationen.

 
LED RGB pixels

Hvordan bruges RGB i belysning?

RGB princippet kombinerer forskellige farver med hinanden, hvilket giver dig et bredt udvalg af nuancer, som du kan indstille lyset til i et rum. Hvis du f.eks. "blander" to primærfarver (rød, grøn og/eller blå) sammen, bliver resultatet en lysere farve. Og når du kombinerer alle tre primærfarver inden for RGB princippet, vil du se, at der opstår hvidt lys. Dette kaldes også additiv farveblanding. Denne metode er blandt andet brugt i fjernsynsskærme, computer monitorer og i lyskilder. Processen består i, at hver af de tre lyskilder (farver) udgøres af en såkaldt pixel. I praksis danner disse tre pixels til sammen en bestemt farve som vi kan opfatte med vores øjne.RGB LED Strips

Hvordan virker RGB LED belysning?

I RGB LED pærer og RGB LED armaturer er der LED dioder med en rød, grøn og blå farve i selve kapslen. Når alle disse farver er tændt på samme tid, opstår der hvidt lys. Dette ændrer sig dog så snart farverne delvist overlapper hinanden. Og det er det, der er helt op til dig at styre! Ved at få en bestemt farve RGB LED belysning til at lyse lysere eller mindre lysstærk, skabes der en anden farve. Du kan styre dette via et kontrolpanel eller en fjernbetjening. Når det gælder RGB Smart Belysning, kan dette også gøres meget nemt via en tilhørende app.


Bulb

Hvad er forskellen på RGB og RGBW?

Forskellen er tilføjelsen af bogstavet "W", som står for "hvid". Denne ekstra farve gør det muligt at skabe varme hvide lysfarver og give RGB farvetonerne et varmere og mere atmosfærisk udseende. Hos Lyskilderdirekte har vi et bredt udvalg af RGBW LED pærer og -armaturer, såsom LED strips, LED spots og forskelligt tilbehør til indendørs og udendørs brug.

 

Hvor kan RGB LED belysning anvendes?

Anvendelsesområdet for RGB LED pærer og -armaturer er meget bredt. Det skyldes, at flere af produkterne er lavet så at de kan placeres både indendørs og udendørs. Det bedste eksempel på dette er RGB LED strips. Du kan bruge det farvede lys fra disse lysstrimler til at skabe smukke accenter på bygningers facader. Vi anbefaler altid at bruge vandtæt tilbehør, som alu profiles, der beskytter LED strimlen mod vand og støv. Andre miljøer, hvor brugen af RGB LED belysning er uendelig omfatter boliger, kontorbygninger, hotelbranchen, event- og hotelbygninger. Nærliggende eksempler er belysning af trapper, køkkener, korridorer eller i en bar, hvor ikke kun RGB LED strips, men også brugen af RGB LED pærer i en passende smart designer lampe skaber en behagelig atmosfære.

Med RGB LED udendørsbelysning og RGB LED Smart belysning kan du også oplyse alle rum på en kreativ og original måde. På denne måde kan du give dine gæster og besøgende en uforglemmelig oplevelse takket være de forskellige farver af lys. Du kan altså rimelig simpelt indstille det hele så det passer lige efter din smag. Lyskilderdirekte kan naturligvis altid hjælpe dig. Vil du have inspiration og har du brug for hjælp til at gennemføre dine planer?Trappe RGB LED

Bygning RGB LED

RGB Køkken LED

 

Er RGB LED belysning energivenlig?

Ja, bestemt! Ved at købe RGB - og RGBW LED belysning får du ikke kun moderne og alsidig belysning, men du kan også regne med at du får produkter der vil holde i lang tid samt være meget energieffektive. Du kan spare over 85% i energi sammenlignet med brugen af konventionelle lamper og armaturer. Du vil altså ikke kun nyde godt af en smuk farvepalet, men også af LED belysning med en miljøvenlig karakter og en høj effektivitet.

 

Projectverlichting

Har du brug for information til at udføre et projekt?

Lyskilderdirekte er det rette sted at handle belysning i topkvalitet til kontor, detailhandel, industri og meget mere. Som erhvervskunde finder du de bedste lyskilder, armaturer og tilbehør til engros priser. Vi tilbyder også en række ekstra services såsom en PRO-konto med alle de nødvendige oplysninger så du kan administrere dine indkøb pr. filial eller afdeling. Naturligvis beregner vi også gerne et skræddersyet belysningstilbud til dig ...