Hvilken LED belysning til udstillinger?

Lighting museum


Flere museer og gallerier skifter fra traditionel belysning til LED-belysning. Dels på grund af LED lyskilders kvalitet er så høj i dag, at de sagtens kan erstatte de konventionelle pærer uden at gå på kompromi med lyskvalitet. Plus naturligvis at LED lyskilder benytter langt mindre strøm hvilket giver en bedre bundlinie. Traditionelle lyskilder som f.eks. halogenlamper, glødepærer og lysstofrør har alle samme problem: kort levetid. Nogle LED lyskilder og armaturer har en forventet levetid på hele 50000 timer.
Belysning til museum og gallerier:

 

  • Generel belysning - Tilstrækkelig lysstyrke i hele rummet
  • Spot belysning - Direkte belysning
Hvilken LED belysning til et museum?

Light vitrines

LED belysning


En klassisk måde at opnå generel belysning af et rum, er via loftbelysning. Især i rum hvor objekterne ikke har direkte belysning. Til loftbelysning kan for eksemple LED paneler benyttes. Objekter får ofte en særlig charme, når de lyser i mørket. Med bevægelige spotlights er det muligt at belyse hele kunstgenstande eller den ønskede del af objektet.

light objects

Opnå energibesparelser


Spotbelysning er en populær løsning da de er ideel til at higlighte kunstværket. For eksempel Expert color fra Philips har et tilpasset farvespektrumder gengiver halogenlysfarve.
Light paintings

Ekstraordinær levetid


LED lyskilder og armaturer er fremtidens lyskilde! Levetid på LED lyskilder er i dag helt op til 50000 timer, hvilket betyder at man ikke behøver bruge tid på at skifte lyskilder hele tiden. Samtidig erenergiforbruget så lavt i forhold til halogen og lysstofsrør at man kan op nå energibesparelser på mere end 50%..

Belysning muligheder til udstillinger: