Hvordan installerer man et LED panel?

Hvilke muligheder er der med LED paneler?


Integrerede LED paneler er blevet en meget populær belysningsløsning mange steder, grundet den høje lyskvalitet og de store energibesparelser. LED paneler er en ideel løsning til for eksempel kontor, skoler og supermarked mv. LED paneler er yderst energieffektive og fremstår visuelt indbydende. Høj kvalitets lyspaneler har et behageligt lys, et diskret design, tænder med det samme, flimre ikke og har en glat lys-overflade. Sammenlignet med lysarmatur med lysstofrør, kan man spare op til 40-50% af energi udgifterne, samtidig er LED paneler nærmest vedligeholdelsesfri grundet den lange levetid. De mest almindelige dimensioner for LED-paneler er 60x60 cm og 30x120 cm. Ønsker du muligheden for dæmpning, og spare endnu mere på energiudgifterne skal du vælge et LED panel med DALI lysstyring.


LED paneler er tilgængelig i forskellige farvetemperatur:


  • Farve 830 - 3000 Kelvin - varm hvid
  • Farve 840 - 4000 Kelvin - kold hvid
  • Farve 865 - 6500 Kelvin - dagslys

LED paneel installeren systeemplafond

Hvordan kan et LED-panel monteres?


Et LED panel kan installeres på 3 nemme metoder:


  • Indbygning i loft

I et systemloft kan du udskifte en loftplade eller et indbygget lysarmatur 1 til 1 med et LED-panel. Fjern simpelthen loftpladen eller det gamle lysstofrør armatur fra loftet, sæt LED-panelet i og tilslut det til lysnettet. Alle vores paneler leveres med en tilsluttet driver uden ledning og eurojack


led paneel systeemplafond

  • Påbygning

Med monteringsramme er det muligt at montere LED-panelet på en plan overflade, både mod et loft og mod en væg. På grund af at en monteringsramme er 5 cm høj, er der nok plads til at sætte LED-driveren oven på LED-panelet.


opbouwframe led paneel

  • Monteret nedhængt

For både 60x60cm og 30x120cm paneler er det muligt at placere dem ved hjælp af et sæt kabler. Dette består af et sæt med kabler til at hænge på loftet. Dette gør installationen mere fleksibel til at bestemme den ideelle højde på LED-panelet.


pendelset led paneel

Kvaliteten på vores LED-paneler er høj, 5 års garanti og med en levetid på 70.000 timer, hvilket svarer til 15-20 år i et gennemsnitlig erhvervs miljø.


Kan jeg selv installere et LED-panel?


Alle paneler, herunder <a title="Noxion Paneler" href="https://www.lyskilderdirekte.dk/noxion-led-paneler" target="_blank" rel="noopener">Noxion panelerne</a> er 'plug and play', det betyder, at du nemt kan installere dem selv og erstatte dem 1 til 1 med dine nuværende TL-armaturer (armatur med lysstofrør). Husk altid at afbryde for spændingen før du arbejder på din el-installation. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har tilladelse til det, skal du altid kontakte en certificeret installatør. Følg altid reglerne for installation af elektriske apparater, og spørg din installatør hvis du er i tvivl.


Har du brug for hjælp til at skifte til LED-paneler?


Kontakt os, hvis du har spørgsmål, brug for rådgivning eller et personligt tilbud.