Hvordan vælger man den rigtige E14 LED pære?

Hvad er en E14 pære?

 

Hvad er en E14 pære?

 

En E14 pære er en af ​​de mest anvendte pærer i  husholdningen og er også kendt som pæren med ‘den lille skrue’. Det er lille broderen til E27 pæren, som vi kalder pæren med 'stor skrue'. Pæren hedder E14, fordi der refereres til diameteren på pærens sokkel som er 14 millimeter. En pære med E14 sokkel har altid den samme størrelse, men kan variere i form og udseende.

 

 

E14 pæren findes i flere varianter

 

En E14 pære findes i forskellige former og størrelser, men den mest kendte er kertepæren, som laves både i en snoet form og en standard kerteform. Vi ser ofte disse pærer i lysekroner. Men E14 pæren vender også tilbage i mange andre lamper, såsom læselamper, bordlamper og væglamper. Selv i en ovn bruges der ofte en E14 fatning. Der er noget for enhver smag og anvendelse når E14 pæren udgives i så mange forskellige størrelser såsom stor eller lille, rund eller oval og endda i spotpære form. Derudover findes de fleste varianter i mat eller klart glas.
Symbol Eco

Miljøvenlig - Siden 2012 produceres glødepærer kke længere, fordi 95% af den krævede energi i de gammeldags pærer omdannes til varme i stedet for lys og levetiden var kun 1000 timer. LED pærer derimod har en levetid på op til 40.000 timer (4-15 år), bruger mindre elektricitet til at producere lys og desuden er materialerne i en LED pære ren elektronik som kan genbruges når pærens levetid er ophørt. Læs også: LED VS halogenpærer.

 

Vil du ‘også’ gå over til LED belysning?

 

Hvis du nu vil skifte til LED pærer, er det vigtigt at undersøge, hvor meget watt din gamle halogen- eller glødepære har. Tidligere betød watt, hvor meget lys en pære udsender, men det gælder ikke med LED pærer og deres lave energiforbrug. I dag vælger du en LED pære efter antallet af lumen pæren har, dvs. lysintensiteten som pæren udsender. På vores hjemmeside kan du bruge søgefilteret og vælge hvilken watt din gamle pære har og finde en passende E14 pære med LED teknologi som erstatning. 

 

E14 pæren findes i et udvalg af farvetemperaturer

 

Farvetemperaturen måles i Kelvin og betyder, hvilken farvetone en pæres lys har.  Det er vigtigt at vide, hvilken lysfarve du vil have lyset skal have. Det kan variere fra en lav farvetemperatur, der har et varmt, glødende lys med meget rødt i, til en høj farvetemperatur, der har et koldt lys med en masse blåt i. En pære der har en farvetemperatur på 2700K, giver et varmt og hyggeligt lys.1700K- 2400K
2400 - 2700K

 

4000K


6500K

Er E14 LED pærer dæmpbare?


Ja, det kan de sagtens være! For det bedste resultat bør du bruge en LED lysdæmper! Når du søger efter din E14 pære, kan du i vores sortiment også finde en E14 pærer med en dæmpbar funktion. Når du dæmper en LED pære, falder dens lysstyrke. Udover at du skaber en hyggelig stemning reducerer du altså også dit energiforbrug, ved denne funktion, fordi en dæmpet pære bruger mindre energi og på den måde kan du spare penge.


Der findes også en serie af LED pærer, hvor det er farvetemperaturen du kan dæmpe og ikke kun lysstyrken. Dette er muligt med Philips pærer fra serien Dimtone. Farvetemperaturen kan således dæmpes fra et varmt hvidt lys på 2700K ned til en varm glødende glød på 2200K. Det vil sige, at med den samme pære kan du skabe stemningsbelysning til fredag ​​aften og skrue op til et varmt hvidt funktionelt lys til f.eks. læsning, hvis det er det der er på programmet.