Design og teknologi, to sfærer der alt for ofte ikke hænger sammen, blev til sidst forbundet af GLOW. Belysnings begivenheden der kører på sin 10. udgave, er sat til at belyse Eindhoven gennem en strøm af innovation og kreativitet i den anden uge af november.

 

 Lys fortsætter, som altid, med at sprede sin magt og magi i Holland. Efter den Dutch Design Week, som præsenterede projekter fra blandt andre kuub, Truly Truly og VALTOT, blev det GLOWs tur til at lyse op i Eindhoven.

 

Underholdende projekter inspireret af temaet "Natur og Arkitektur" er blevet placeret på en rute, der går rundt i byens centrum, mens innovative eksperimenter er blevet fremvist for første gang i Strijp-s området ved at omdanne de gamle Philips bygninger til unikke udstillings rum, hvor lyset møder teknologi og design.

 

Som en platform, der kaldte på designere, ingeniører og kunstnere, viser GLOW de dynamiske funktioner af lys og de millioner af måder, vi opfatter det på.

 

Men nogle gange glemmer vi, at lys betyder liv. 

 

Her kommer GLOWs idé med at gøre verdenen af lys mere håndgribeligt, ved at præsentere højteknologiske projekter, dekorative installationer og funktionelle idéer, realiseret af etablerede virksomheder samt talentfulde og kreative studerende. Og udvalget er imponerende!

 

Fra Il Giardino Incantato,italienske Luminarie De Cagna betagende hus af lys, hvor åbningen af GLOW nummer 10 er blevet fejret, til Light Lab Quartet, en synæstesi der resulterer i et tech-show bestående af visuelle og akustiske reflektioner, udviklet af Paul thursfield og Simon Rycroft fra Philips Design.

 

Målet, at lyse op og dekorere omgivelserne og at indstille baggrunden til at fremvise innovative eksperimenter ved deres fremragende debut. 

 

Men meningen er ikke at GLOW kun præsenterer dekorationer eller slagkraftige udstillinger. Det arbejder også med idéen om at skabe projekter, der vil efterlade et fodaftryk på området. Noget, der kan vise sig at være permanent til byen, eller for verden. 

 

Eye Door projekt, inspireret af teknologi designer Rombout Frieling, er et flydende krystal vindue sat til at give nye arkitektoniske muligheder, der kan gøre persienner og gardiner til elementer fra fortiden. Projektet er ved at blive udviklet af Merck Window Technologies i Eindhoven, og udgør et af de mange projekter, der arbejdes på i den hollandske hub.

 

GLOWs fremtidige formål består faktisk af at finde og lave flere projekter i Eindhoven for at øge synligheden af lysets by, ikke kun som en konsekvens af Philips storhed, men også takket være dygtige mennesker og kreative virksomheder.

 

En slags reklame for fantastiske projekter og innovative ideer til at lade verden vide, hvem der står bag scenen. 

 

 

Her kan du også læse interviewet med Mariëtte Vetter, Chef for Marketing og Kommunikation hos GLOW.