89 88 09 71 Min konto

Er du forhandler eller el-installatør?

 • Få op til 20% mængderabat
 • Personlig salgskontakt
 • Hurtig levering
Er du allerede kunde her? Log ind

Professionel eller installatør?

Opdag her dine personlige fordele
 • Gratis levering fra kr 720,- ekskl. moms kr 900,- inkl. moms
 • Til erhvervskunder: Køb på regning
 • Enkel og effektiv LED løsning
 • Op til 5 års garanti på LED lyskilder

Damplamper (HID)

På denne side kan du finde vores udvalg af Damplamper (HID). Disse pærer bruger samme teknologi som Gasudladningslamper, men de er mindre i størrelsen. Derfor kan Damplamper (HID) bruges i mindre armaturer. Levetiden for Damplamper (HID) kan være op til 30.000 timer. Nogle af produkterne har en UV-Block, som sikrer dig imod misfarvning af belyste objekter. Benyt vores filter til at finde din rette lyskilde - CDM, HCI, HPI. Hos Lyskildedirekte er du sikker på en kvalitets lyskilde til en konkurrence dygtig pris.

FilterCategory
Nuværende søgning
1-24 ud af 413 resultater er fundet
Filter
Sorter efter

Hvad er en damplampe (HID) ?

Damplamper består af et udladningsrør, hvori der er indkapslet en anode og en katode. Selve røret er fremstillet af kvartsglas, så det kan modstå de høje driftstemperaturer i pæren. En bestemt gas (f.eks. halogen-, natrium- eller xenongas) er indeholdt i røret og udsender lys, når en bestemt minimumsspænding er tilført. Denne proces kaldes også "gasudladning". Derfor er disse pærer også kendt under navnet Gasudladningslamper.

Hos os kan du finde gasudladningslamper på grundlag af lampesokkel og/eller producent. Du kan finde underkategorierne via drop-down-menuen i den øverste fane. Du kan også altid bruge filterfunktionen i venstre side. Her kan du nemt sortere produkterne efter producent eller efter den fatning, du har brug for.

Godt at vide! Gasudladningslamper har normalt både lampesoklen og producentens navn i produkttitlen. Selv om alle G14-gasudladningslamper passer til en tilsvarende fatning, har de forskellige producenter forskellige betegnelser. Philips kalder dem f.eks. CDM-T, hvor CDM står for "ceramic discharge metal-halide" (keramisk udladning af metalhalogenid). Hvis lampen derimod er fremstillet af Osram, er lyskilden forsynet med forkortelsen "HCI-T". Vær derfor altid opmærksom på specifikationen af lampesoklen i produkttitlen for at undgå forvirring.

Her er en oversigt over de mest populære lampesokler:

 • G12
 • G8.5
 • BY22d
 • PGJ5
 • GU6.5
 • GX12
 • E27
 • E40

Hvad er fordelene ved gasudladningslamper?

Gasudladningslamper var tidligere den ideelle lyskilde, når du havde brug for lys, men de bruges stadig ofte i dag. Og det er ikke tilfældigt! Afhængigt af størrelse og gasfyldning kan denne type lampe udstråle helt op til 110.000 lumen (baseret på vores sortiment). Desuden er farvegengivelsen af det udsendte lys særlig autentisk (perfekt CRI på 90-99 Ra), hvilket gør det muligt for lampen at efterligne sollyset næsten fuldstændigt.

Mange af gasudladningslamperne kan også dæmpes. Du kan altid kontrollere i de tekniske oplysninger fra det pågældende produkt, om det er tilfældet. Især ved lavtrykspærer er det ofte sådan, at de ikke kan dæmpes.

De største ulemper ved gasudladningslamper er ofte det høje strømforbrug og de giftige komponenter (især i form af gasbelastningen), som kan være skadelige ikke kun for dig, men også for miljøet. Aflever derfor altid de brugte eller defekte pærer på en genbrugsstation!

Hvilke typer gasudladningspærer findes der?

Gasudladningspærer findes i mange forskellige typer og former. Du kan finde mere end 500 forskellige produkter i vores webshop. Du behøver ikke kun vælge mellem lampesoklerne, men også mellem produkttyperne og producenterne af pærerne. Der er også mange anvendelsesområder for disse lyskilder. Det gælder bl.a. belysning af stadions og industrianlæg samt bilbelysning.

Her har vi sat en lille oversigt sammen af de mest almindelige modeller:

 • Metalhalogenidlamper - Disse gasudladningslamper er særligt variable med hensyn til anvendelsesområde. Der findes modeller med et lavt strømforbrug på omkring 20 watt, men også pærer med et højt strømforbrug på omkring 4000 watt. Sidstnævnte er særligt velegnede til professionelle anvendelser, f.eks. til belysning af et industrianlæg eller et filmset. Metalhalogenidlamper udsender et hvidt lys. 

 • Højtryksnatriumlamper - Denne type gasudladningslampe udsender et gulligt lys. Det skyldes, at gasudladningen i sig selv allerede producerer lys i et bestemt antal Kelvin; som også kaldes monokromatisk lys. Dette har en negativ indvirkning på lampens farvegengivelse, og derfor anvendes der i nogle af disse lamper ekstra xenongas for at tilføje et blåt spektrum til lyset. Denne type lampe er ret effektiv med op til 120 lm/W og anvendes derfor ofte til gadebelysning.

 • Natriumlamper med lavtryk - I modsætning til højtryksversionen af denne lampe udsender natriumlamper med lavtryk et strengt monokromatisk lys på 1800 K. De lyser derfor i et mørkt spektrum. De kan af den grund kun anvendes på steder, hvor det ikke er vigtigt med høj farvegengivelse, f.eks. på veje eller i industrianlæg. På grund af deres iøjnefaldende farve bruges de ofte som signallamper. Det særlige ved disse lamper er, at de med 206 lm/W er de mest effektive elektriske lamper på markedet i øjeblikket.

Er det værd at skifte til LED damplamper?

I vores sortiment finder du ikke kun damplamper i forskellige former, men også deres LED modstykker. I langt de fleste tilfælde har de den samme lysstyrke som deres forgængere, men er ofte meget mere effektive. De har også en længere levetid, hvilket betyder, at du med de moderne LED pærer ikke kun kan spare på el-udgifterne, men også på udskiftnings- og vedligeholdelsesudgifterne. En anden fordel er, at lysdioder ikke indeholder giftige stoffer som f.eks. kviksølv. Tværtimod kan mange af de elektroniske komponenter endda genbruges. Du finder hele vores produktsortiment i kategorien: LED-gasudladningslamper.

En lille sammenligning som et eksempel: Osram Powerstar HQI-T er en halogen gasudladningslampe, der kræver 250 W effekt og udsender en stor mængde lys med 19.000 lm. Den har derfor et lysudbytte på 76 lm/W. Osram HQL LED armaturet til High-bay er egnet til direkte udskiftning med Powerstar-armaturet. Begge har et E40 gevind. Denne lyskilde har dog en effekt på 140 W og en ydelse på 20.000 lm, hvilket giver et lysudbytte på 143 lm/W. LED lyskilden er altså et meget bedre og effektivt valg.

På denne side kan du finde vores udvalg af Damplamper (HID). Disse pærer bruger samme teknologi som Gasudladningslamper, men de er mindre i størrelsen. Derfor kan Damplamper (HID) bruges i mindre armaturer. Levetiden for Damplamper (HID) kan være op til 30.000 timer. Nogle af produkterne har en UV-Block, som sikrer dig imod misfarvning af belyste objekter. Benyt vores filter til at finde din rette lyskilde - CDM, HCI, HPI. Hos Lyskildedirekte er du sikker på en kvalitets lyskilde til en konkurrence dygtig pris.

Vis mere

El-installatør henvendelse

Til installatører og elektrikere samt til virksomheder med større, regelmæssige ordremængder, tilbyder vi særlige erhvervskunde fordele. Det kan f.eks. være op til 20 % rabat eller en personlig kontaktperson.

Udfyld felterne nedenfor, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt. Ønsker du at komme hurtigere i kontakt med os? Så kan du nå vores salgsteam direkte på telefon på 89 87 19 85

Denne mulighed er kun for fagmænd og virksomheder, brug venligst andre muligheder, hvis du er privatkunde.

Din forespørgsel er blevet indsendt!

Vores salgsteam vil kontakte dig hurtigst muligt. Vi vil sammen se på dine oplysninger og sammensætte dine personlige fordele. Tak for din henvendelse!

We are sorry

Desværre kan du kun anmode om et tilbud, hvis du er installatør eller virksomhed. Du kan altid benytte vores mændgerabat, som du kan kan finde på vores produktsider.