89 88 09 71 Min konto

Er du forhandler eller el-installatør?

  • Få op til 20% mængderabat
  • Personlig salgskontakt
  • Hurtig levering
Er du allerede kunde her? Log ind

Professionel eller installatør?

Opdag her dine personlige fordele
  • Gratis levering fra kr 720,- ekskl. moms kr 900,- inkl. moms
  • Til erhvervskunder: Køb på regning
  • Enkel og effektiv LED løsning
  • Op til 5 års garanti på LED lyskilder

Galleri & trappeopgange belysning

Belysning i trappeopgange og indgangspartier skaber ikke kun en indbydende og imødekommende atmosfære, det øger også sikkerheden i disse områder. I trappeopgange fungerer belysningen både som en skiltning og som sikkerhedsbelysning. En gennemgang af den tilstedeværende belysning og en opgradering til LED kan udmønte sig i en besparelse på op til 65% på dine energiomkostninger, samtidig med at vedligeholdelsesomkostningerne reduceres. LED er både økonomisk og bæredygtig for miljøet. Hvis LED belysning kombineres med sensorer, bevægelsesdetektorer eller tusmørke relæer, kan du maksimere dine besparelser. Find alle mulige kombinationer her i vores sortiment, og brug filteret i venstre side til at udvælge dine præferencer.

FilterCategory
Nuværende søgning
1-24 ud af 972 resultater er fundet
Filter
Sorter efter

Hvad er fordelene ved LED-belysning af trappeopgange?

Hvis du beslutter dig for LED trappebelysning, kan du nyde godt af forskellige fordele: I modsætning til konventionelle lyskilder er LED lys meget mere slidstærke. De forbruger også helt op til 90 % mindre elektricitet med den samme lysstyrke. Du kan altså spare alle former for energiomkostninger. Desuden er LED pærer mere miljøvenlige end f.eks. traditionelle lysstofrør eller CFL-pærer, da de ikke indeholder nogen giftige stoffer. Ikke desto mindre bør du bortskaffe dem på en genbrugsstation, når de er gået ud. Dette skyldes, at LED-pærer indeholder elektroniske komponenter, som kan genbruges på vidunderlig vis.

Med moderne armaturer kan du nu også lade din trappeopgangsbelysning skinne i varme lysfarver - hvis du ønsker det. LED-pærer fås i dagslys hvid (6500 K), kold hvid (4000 K), varm hvid (3000 K) og ekstra varm hvid (2700 K). Desuden er mange af pærerne dæmpbare, har indbyggede sensorer og kan endda styres via smartphone, tablet eller stemmestyring. Du kan læse mere om alt dette i de næste afsnit.

Hvilke LED pærer er egnede til belysning af trappeopgange?

Hvis du planlægger trappeopgangsbelysning til dit kontor eller dine egne fire vægge, bør du først danne dig et overblik over stedet og over, hvad der er tilgængeligt. Har din trappeopgang et loft? Hvis ja, kan du installere loftsarmaturer. Hvis trappeopgangen kun er flankeret af en eller to vægge, er væglamper den rigtige løsning. Hvis den derimod er fritstående, kan du bringe lys ind i mørket med f.eks. LED strips. Vi vil nu forklare disse muligheder mere detaljeret. En ting på forhånd: Med trappeopgangsbelysning er det meget vigtigt, at folk, der bruger trappeopgangen, ikke bliver blændet. Ellers er der en akut risiko for ulykker. Derudover bør du sikre en lysintensitet på 150 til 200 lumen pr. kvadratmeter.

Loftslamper og LED-paneler

Loftslamper og LED-paneler er en rigtig god måde at skabe ambient belysning i trappeopgange på. Her er det især vigtigt med en bred lysvinkel, der giver tilstrækkelig belysning over hele overfladen. Derfor bør du afstå fra at bruge spotlights eller enkelte spot pærer. En anden fordel ved loftsarmaturer og LED paneler er, at de udsender lyset diffust, hvilket reducerer risikoen for blænding betydeligt.

Væglamper

Væglamper - også kaldet skotlamper - kaster deres lys ud på væggenes overflade, hvorfra det reflekteres. Dette skaber også diffust lys, som dermed også kan fungere som rumbelysning. I dette tilfælde er det særligt vigtigt, i hvilken højde du monterer lamperne: Lyskilden må ikke blænde folk på trappen, ellers stiger risikoen for personskade.

LED strips

LED strips kan anvendes som indirekte accentbelysning. Du kan enten føre dem opad langs trappetrinene eller indramme dem f.eks. under gelænderet.

Du kan minimere risikoen for blænding fra lysbåndene betydeligt, hvis du monterer dem i en alluprofil, der er forsynet med en mat plastikrude. Dette spreder lyset. En anden fordel: Profilen afleder effektivt den varme, som LED strippen producerer, så lyskildens levetid forlænges.

Indbyggede LED spots

Som basisbelysning til trapper er LED spots kun i begrænset omfang velegnede, fordi du skal installere mange af dem, og de kan give kraftige skygger. Hvis de er forkert indstillet, kan de endda øge risikoen for personskade. Som accentbelysning er de imidlertid et ægte blikfang.

Du kan f.eks. indbygge dem i væggen lige over trappen, så der bliver belyst direkte. På denne måde giver du hvert trin særlig opmærksomhed og giver din trappeopgang en sofistikeret belysning. 

Hvilke trappelys er dæmpbare?

Uanset hvilken type trappeopgangsbelysning du vælger, findes der også dæmpbare LED-løsninger. Men ikke alle LED pærer er dæmpbare i sig selv: Om du kan justere lysintensiteten på et produkt eller ej, kan du finde i produkttitlen samt i de tekniske data. Der finder du som regel oplysningen "dæmpbar" ja eller nej.

Hvis du kun ønsker at søge efter dæmpbare trappearmaturer, kan du bruge vores filterfunktion til venstre. Sæt et kryds i feltet "Ja" under "dæmpbar", og du vil kun få vist produkter, der kan dæmpes.

Bemærk: For at dæmpe en LED-pære eller -lampe skal du bruge en LED lysdæmper. Desværre fungerer almindelige lysdæmpere ikke længere med den moderne teknologi, der er indbygget i pærerne.

Findes der trappebelysning med en bevægelsessensor?

Naturligvis findes der også trappelys med bevægelsessensorer. Det kan især være en fordel, hvis du ønsker at tænde lys en trappeopgang, som kun bruges af folk fra tid til anden. Armaturet tændes nemlig, når noget bevæger sig omkring det. På den måde sparer du en betydelig mængde el-udgifter.

Du kan nemt finde trappelys med bevægelsessensor ved at bruge vores filterfunktion til venstre. Marker "Bevægelsessensor" under "Sensortype", så får du kun vist produkter med denne funktion. 

Hvilke LED belysninger er egnede til belysning af trappeopgange?

Hvis du ønsker at belyse en hel trappeopgang, kan du naturligvis bruge de samme lamper som til almindelig trappeopgangsbelysning. Du bør dog sørge for, at der er tilstrækkelig lysstyrke på mindst 100 lumen pr. kvadratmeter (150-200 lm/m² er bedre) i hele rummet, således at risikoen for ulykker minimeres.

Det er især vigtigt at anvende lys med nødbelysning i trappeopgange. Disse giver lys, selv når strømmen er gået, og gør det muligt for folk at forlade bygningen sikkert i en nødsituation. En sådan nødbelysning er endda obligatorisk i offentlige trappeopgange. Du kan læse mere om dette emne på vores side om "Nødbelysning".

Lys med bevægelsessensorer er også en meget praktisk mulighed. De tændes nemlig kun, når en person bevæger sig i trappeopgangen. Dette forbedrer i høj grad effektiviteten af din belysning og sparer dig for energiomkostninger.

Du kan nemt finde trappelys med bevægelsessensorer ved at bruge vores filterfunktion til venstre. Det gør du ved at sætte kryds ved "Bevægelsessensor" under "Sensortype".

Hvad skal du kigge efter i en udendørs trappeopgangsbelysning?

Der gælder de samme regler og tips for udendørs trappeopgangsbelysning som for indendørs trappeopgangsbelysning. Der er dog en ekstra faktor: Fordi udendørsbelysning er udsat for veksledne vejrforhold, skal den have en vis IP-beskyttelsesgrad. 

Hvis dine pærer er placeret under en lille afsats eller i et beskyttet område, kan du vælge IP44 - produkter. Med denne beskyttelsesklassifikation er de beskyttet mod lejlighedsvise vandstænk.  Hvis armaturet derimod udsættes for regn og andre vejrforhold, bør du gå efter IP65 eller højere.

Du kan bruge filterfunktionen til venstre for at sortere produkterne i vores kategori efter IP-beskyttelsesklassifikation. Under "Beskyttelsesgrad" skal du blot sætte kryds ved den IP-værdi, du har brug for. Du kan selvfølgelig også tage et kig på vores kategori med LED vandtætte armaturer med det samme.
Belysning i trappeopgange og indgangspartier skaber ikke kun en indbydende og imødekommende atmosfære, det øger også sikkerheden i disse områder. I trappeopgange fungerer belysningen både som en skiltning og som sikkerhedsbelysning. En gennemgang af den tilstedeværende belysning og en opgradering til LED kan udmønte sig i en besparelse på op til 65% på dine energiomkostninger, samtidig med at vedligeholdelsesomkostningerne reduceres. LED er både økonomisk og bæredygtig for miljøet. Hvis LED belysning kombineres med sensorer, bevægelsesdetektorer eller tusmørke relæer, kan du maksimere dine besparelser. Find alle mulige kombinationer her i vores sortiment, og brug filteret i venstre side til at udvælge dine præferencer.

Vis mere

El-installatør henvendelse

Til installatører og elektrikere samt til virksomheder med større, regelmæssige ordremængder, tilbyder vi særlige erhvervskunde fordele. Det kan f.eks. være op til 20 % rabat eller en personlig kontaktperson.

Udfyld felterne nedenfor, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt. Ønsker du at komme hurtigere i kontakt med os? Så kan du nå vores salgsteam direkte på telefon på 89 87 19 85

Denne mulighed er kun for fagmænd og virksomheder, brug venligst andre muligheder, hvis du er privatkunde.

Din forespørgsel er blevet indsendt!

Vores salgsteam vil kontakte dig hurtigst muligt. Vi vil sammen se på dine oplysninger og sammensætte dine personlige fordele. Tak for din henvendelse!

We are sorry

Desværre kan du kun anmode om et tilbud, hvis du er installatør eller virksomhed. Du kan altid benytte vores mændgerabat, som du kan kan finde på vores produktsider.