• Gratis levering fra kr 720,- ekskl. moms kr 900,- inkl. moms
  • Til erhvervskunder: Køb på regning
  • Enkel og effektiv LED løsning
  • Op til 5 års garanti på LED lyskilder

Lavenergipærer | sparepærer

En sparepære er et godt alternativ til for eksempel en glødepære. De er billige i indkøb og har en rimelig lang levetid. Sparenpærer kommer i mange forskellige former og med forskellige fatninger, lige fra lille fatning (E14) til den populære Dulux med 4-pinde. Sparepærer bliver også kaldt for A-pærer, fordi de fleste pærer er i energiklasse A, glødepærer er mellem E og G. De fleste sparepærer, giver en farvetemperatur på 2700 kelvin. Sparepærer har brug for opvarmningstid for at give det rigtige lys. Vil du heller have en pære der tænder med det samme, der bruger mindre energi og har en lang levetid? Så kan du med stor fordel erstatte din sparepære med en høj kvalitets LED version. Med LED pærer opnår du samme eller bedre lysstyrke (lumen) og du kan spare op til 70% på elregningen. Desuden holder en LED pære 5 gange længere end de traditionelle sparepærer. Vælg en LED sparepære her.

FilterCategory
Philips PL-C
Nuværende søgning
1-24 ud af 537 resultater er fundet
Filter
Sorter efter

Hvad er sparepærer?

Sparepærer er lyskilder, der producerer lys ved hjælp af en gasladning i et glasrør. De kaldes også kompakte lysstofrør (CFL), hvilket henviser til deres pladsbesparende design. Før moderne LED pærer var sparepærer det mest almindelige alternativ til glødepærer og lysstofrør, fordi de krævede mindre strøm (watt) og derfor havde en positiv effekt på el-regningen. CFL- pærer er nu imidlertid blevet erstattet af effektive LED pærer. De fås til de samme armaturer som de traditionelle kompaktlysstofrør.

Et af de mest kendte kendetegn ved energisparepærer er den kviksølvdamp, som pærens rør er fyldt med. Det er skadeligt for sundheden og miljøet, men kun hvis det slipper ud af pæren. Moderne lavenergipærer har en kviksølvlegering, der udgør en mindre sundhedsrisiko, hvis pæren går i stykker. Der er derfor nogle få ting, du skal være opmærksom på, når du bortskaffer sparepærer. Du kan læse mere om dette i et andet afsnit.

En stor ulempe ved lavenergipærer er, at de skal varme op, før de når deres fulde lysstyrke. Det tager gene mellem et og fire minutter, hvilket gør pærerne uinteressante til korte belysningsperioder. Farvegengivelsen af en energisparepære er generelt heller ikke optimal. Mange af produkterne har en CRI på mellem 80 og 85Ra, hvilket gengiver farverne godt, men til sammenligning ikke helt naturligt. Under sollys opnår farvegengivelsen den maksimale værdi på 100Ra, hvilket betyder, at farverne gengives helt naturligt.

Levetiden for de fleste sparepærer er dog ret imponerende. Nogle produkter holder op til 20.000 timer. Det svarer til ca. 6 år med et forbrug på 60 timer om ugen.

Hvad er forskellen på sparepærer og LED pærer?

LED-pærer er på alle måder bedre end lavenergipærer. Desuden kan du finde en passende LED udskiftning til alle dine gamle sparepærer.

Den største fordel er, at LED pærer tænder med det samme og ikke kræver nogen opvarmningstid som de fleste CFL-pærer gør. Så du kan også bruge LED pærer til en kort belysningsperiode. Desuden er LED sparepærer meget mere effektive end almindelige CLF-pærer. Det betyder, at du kan spare op til 70 % af dine energiomkostninger ved at skifte over til LED belysning.

LED-pærer med lavt energiforbrug er også i front, når det gælder levetid. De lyser i op til 100.000 timer, hvilket svarer til 32 år, hvis du bruger lampen 60 timer om ugen.

LED pærer er også bedre end lavenergipærer med hensyn til farvegengivelse og farvetemperatur. Mange af produkterne opnår en Ra-værdi på 90-99 og gengiver dermed farverne næsten lige så autentisk som sollys. Man kan ikke se forskellen med det blotte øje. Selv om CFL pæren og LED lavenergipærer begge fås i de almindelige lysfarver ekstra varm hvid (2700K), varm hvid (3000K), kold hvid (4000K) og dagslys hvid (mere end 6500K), fås LED versionen også med RGB-funktion. Det giver dem mulighed for at skinne i en meget specifik nuance. Moderne LED pærer har desuden også en smart funktion, så du kan styre din belysning via en app eller stemmestyring. Du finder dem i vores kategori “Smart Belysning”.

Få mere at vide om dette emne i vores blogartikel: LED vs. sparepæren. Hvis du allerede nu ønsker at se vores sortiment, kan du klikke dig videre til LED CFL pærer som har rigtig lavt energiforbrug.

Hvilke sokler findes der på lavenergipærerne?

Lavenergipærer laves med forskellige sokler, hvilket gør dem velegnede til mange forskellige armaturer. De mest almindelige sokkeltyper er:

  • 2G11 (4-stift)
  • G23 (2-stift)
  • 2G7 (4-stift)
  • GR10q (4-stift)
  • E27
  • E14

Hvis du leder efter en bestemt sokkel, kan du bruge vores filterfunktion til venstre. Det gør du ved at klikke på den betegnelse, du vil filtrere på under "sokkel". Du får kun vist de produkter, der svarer til det, du leder efter.

Kan lavenergipærer dæmpes?

I modsætning til lysstofrør findes der mange energibesparende pærer, som kan dæmpes uden problemer. Dette er dog kun muligt med en fasevinkel-dæmper. Hvis du har en sådan lysdæmper installeret, kan du søge i vores kategori med dæmpbare sparepærer og finde en der passer. Du kan selvfølgelig altid bruge vores filterfunktion til venstre. Det eneste, du skal gøre, er at sætte et kryds i "Ja" under "Dæmpbar".

Korrekt bortskaffelse af lavenergipærer

Man bør ikke tage let på bortskaffelsen af sparepærer. De indeholder trods alt giftig kviksølvgas. Gamle defekte lavenergipærer, der stadig er intakte (ikke knækkede), bør bringes til en genbrugsstation. De skadelige komponenter udgør en alvorlig fare for miljøet og hører derfor ikke hjemme i husholdningsaffaldet!

Hvis en af dine lavenergipærer går i stykker, skal du straks lufte ud og evakuere rummet. Saml derefter alle dele af pæren op med gummihandsker, og læg dem i en lufttæt beholder. Du kan nu indlevere den på en genbrugsstation. Du bør ikke bruge en støvsuger under denne proces. Udluftningen fra apparatet kan sprede kviksølvdampene yderligere i rummet. Hvis rester fra energisparepæren har sat sig i et tæppe, skal du fjerne dem med tape.

I øvrigt bør LED pærer med lavt energiforbrug heller ikke bortskaffes med husholdningsaffaldet. Selv om de ikke indeholder giftige stoffer, indeholder de elektroniske komponenter, som kan genbruges. Det betyder, at gamle LED pærer også hører hjemme på genbrugspladsen så at de kan blive genanvendt.El-installatør henvendelse

Til installatører og elektrikere samt til virksomheder med større, regelmæssige ordremængder, tilbyder vi særlige erhvervskunde fordele. Det kan f.eks. være op til 20 % rabat eller en personlig kontaktperson.

Udfyld felterne nedenfor, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt. Ønsker du at komme hurtigere i kontakt med os? Så kan du nå vores salgsteam direkte på telefon på 89 88 09 71

Denne mulighed er kun for fagmænd og virksomheder, brug venligst andre muligheder, hvis du er privatkunde.

Din forespørgsel er blevet indsendt!

Vores salgsteam vil kontakte dig hurtigst muligt. Vi vil sammen se på dine oplysninger og sammensætte dine personlige fordele. Tak for din henvendelse!

We are sorry

Desværre kan du kun anmode om et tilbud, hvis du er installatør eller virksomhed. Du kan altid benytte vores mændgerabat, som du kan kan finde på vores produktsider.