89 88 09 71 Min konto

Er du forhandler eller el-installatør?

 • Få op til 20% mængderabat
 • Personlig salgskontakt
 • Hurtig levering
Er du allerede kunde her? Log ind

Professionel eller installatør?

Opdag her dine personlige fordele
 • Gratis levering fra kr 720,- ekskl. moms kr 900,- inkl. moms
 • Til erhvervskunder: Køb på regning
 • Enkel og effektiv LED løsning
 • Op til 5 års garanti på LED lyskilder

LED damplamper | LED udladningslamper

LED-gasudladning eller HID-lamper er de energieffektive alternativer til konventionelle gasudladningslamper. Gasudladningslamper er udfaset siden 2015, da de indeholder giftige stoffer, såsom kviksølv. Lamperne bruges traditionelt i industri, detailhandel og applikationer med højt monterede armaturer. Udover at spare energi, er du også sikker på lave udskiftningsomkostninger, fordi lamperne varer i 20 år. Bruger du åbne armaturer? Vælg derefter en mat finish. Alle LED-gasudladningslamper har 5 års garanti. Omkostningsbesparelserne sikrer et hurtigt investeringsafkast. Skift til LED. Klik og læs videre herunder...

FilterCategory
Nuværende søgning
1-24 ud af 77 resultater er fundet
Filter
Sorter efter

Hvad er fordelene ved en LED gasudladningslampe?

LED gasudladningslamper også kendt under betegnelsen; HID-lamper er de energieffektive alternativer til konventionelle gasudladningslamper. Selv om de konventionelle HID-lamper er blevet udfaset af markedet siden 2015, kan disse produkter stadig fås hos Lyskilderdirekte i forskellige former og størrelser. Men du kan spare endnu mere ved at overgå til LED gasudladningslamper istedet for. Den største fordel ved disse LED damplampe versioner er, at dine energibesparelser hurtigt vil stige til over 70 %! Derudover indeholder LED pærerne ingen giftige stoffer og er derfor meget bedre for miljøet. LED belysning har desuden en markant længere levetid! Se forskellige LED varianter i vores sortiment der har en levetid på op til 60.000 timer. Det er mere end 20 år med et gennemsnitligt forbrug. De mest populære LED gasudladningslamper i denne kategori er TrueForce-serien fra Philips.

 

Hvilke HID LED lamper kan jeg vælge mellem?

Der er flere muligheder i vores sortiment når du vil vælge en LED variant som erstatning for en gammel gasudladningslampe eller HID-lampe. Det er vigtigt at vide, at alle traditonelle armaturer som bruger konventionelle gasudladningslamper har en forkobling siddende i armaturet. Derfor skal du købe en LED HID pære med samme volt som den din gamle pære bruger. Derudover findes der også HID lamper med forskellige sokler. De mest almindelige sokler er den brede E40 skruesokkel og E27 skruesokkel. LED HID lamper fås også hos Lyskilderdirekte til en B22 bajonetfatning. Uanset hvilken pære du vælger, vil du altid få LED belysning af højeste kvalitet fra topmærker som Osram og Philips. Lyskilderdirekte er det rette sted at komme når det gælder gode garantiforhold.

LED HID pære Lampefod / sokkel
LED HPL Pærer E27 + E40 bred skruegevind
LED HQL Pærer E27 + E40 bred skruegevind
LED HPI Pærer E40 bred skruegevind

 

Hvor kan jeg bruge LED gasudladningslamper?

En LED gasudladningslampe er et yderst velegnet produkt til bl.a. industri og detailhandel. Du kan f.eks. nemt og hurtigt udskifte en traditionel HPL- eller HPI lampe med en HPL- eller HPI pære i LED fra f.eks et High-Bay armatur, hvis altså volt’en passer med forkoblingen. Dette viser også, at en LED gasudladningspære er velegnet til højere højder, hvilket skyldes det høje lysudbytte, som disse LED gaslamper har. Takket være det stærke og kraftige lys kan de give større rum et naturligt og frisk lys.

 

Hvor længe holder en LED damplampe / HID-lampe?

HID LED belysning har en gennemsnitlig levetid på omkring 50.000 timer. Der findes også forskellige LED gasudladningslamper, der kan holde op til 70.000 timer eller mere. Til sammenligning har en traditionel gasudladningslampe en gennemsnitlig levetid på ca. 15.000 timer. Det betyder, at med din investering i LED teknologi, sparer du både på dine driftsomkostninger, men også på omkostninger til den hyppige udskiftning af dine traditionelle belysninger. Når f.eks. gadelamperne skal udskiftes i et område, vil der være længere i mellem skiftedatoerne, hvis gadelamperne bliver udskiftet med LED pærer. Det betyder altså, at der går længere tid i mellem at komunen skal hyre personale og kranvogn for udskiftning. 

 

Hvordan kan jeg erstatte en gasudladningslampe med LED teknologi?

Først og fremmest skal du kontrollere, hvilken spænding (volt) der er i armaturet, og hvilken sokkel den nuværende pære har. Det er også vigtigt at se på armaturets længde. Dimensionerne på en LED gasudladningspære kan afvige lidt fra din nuværende lyskildes størrelse. Dernæst skal du vælge en LED pære som passer med wattforbruget i din nuværende belysning. Via vores filtermenu på denne side kan du se overskriften "Erstatning (watt)". Hvis du klikker på din nuværende damplampes wattstyrke i oversigten, får du en oversigt over alle tilgængelige LED erstatninger. På den måde kan du hurtigt og effektivt finde den LED gasudladnings pære, du har brug for, online, hos Lyskilderdirekte.

 • BEMÆRK: Hvis du vælger en LED erstatning som kan tilsluttes direkte til lysnettet (220-240V) så skal du lade en professionel / faglært elektrikker fjerne (-eller by-passe) den ballast som sidder i dit nuværende armatur. Hvis du bare vil skifte over til en LED gasudladningspære skal du finde en LED erstatnig med samme spænding (volt) som din forkobling i armaturet arbejder med (f.eks. 70-80 V) - altså samme volt som den gamle pære brugte, for at den nye LED pære kan fungere i din lampe.

Hvilke LED udladningslamper er egnede til belysning i gadelamper?

Robuste LED HQL lamper er velegnede til brug som LED gadebelysning i beboelsesområder, parker, stier, fodgængerfelter og andre udendørs armaturer. Philips TrueForce LED SON pærer er også velegnede som en moderne og økonomisk gadebelysning. Dette sikrer, at miljøet omkring gadelamperne bliver mere miljøvenligt.

 • Bemærk, at Philips TrueForce Son bruger 50-70V, så her skal du være sikker på, at der er en forkobling i dit armatur idet el-net spændingen er 220-240V.
   

Kan jeg udskifte en gasudladningspære med en anden type LED belysning?

Ja, det kan du godt bare du holder øje med at volten er den samme i den nye LED pære eller at du lader en professionel / faglært elektrikker fjerne (eller by-passe) den ballast som sidder i dit armatur. De fleste nye LED gasudladningslamper virker på 220-240V og skal ikke bruge en forkobling. Det er derfor vigtigt at du undersøger, hvilken volt din gasudladningslampe bruger inden du udskifter den med en LED variant. Naturligvis skal soklen på den nye LED pære være tilsvarende med sokkelstørrelsen på den gamle pære ellers passer den ikke ned i fatningen.

Nogle gasudladningslamper har en sokkel, som der endnu ikke findes en LED-erstatning til. Til din information har vi hos Lyskilderdirekte tilbud på de traditionelle gasudladningslamper, så længe lager haves. Når lageret er udsolgt vil de ikke være tilgængelige mere. Altså, endnu en god grund til at skifte over til en LED løsning! 

LED-gasudladning eller HID-lamper er de energieffektive alternativer til konventionelle gasudladningslamper. Gasudladningslamper er udfaset siden 2015, da de indeholder giftige stoffer, såsom kviksølv. Lamperne bruges traditionelt i industri, detailhandel og applikationer med højt monterede armaturer. Udover at spare energi, er du også sikker på lave udskiftningsomkostninger, fordi lamperne varer i 20 år. Bruger du åbne armaturer? Vælg derefter en mat finish. Alle LED-gasudladningslamper har 5 års garanti. Omkostningsbesparelserne sikrer et hurtigt investeringsafkast. Skift til LED. Klik og læs videre herunder...

Vis mere

El-installatør henvendelse

Til installatører og elektrikere samt til virksomheder med større, regelmæssige ordremængder, tilbyder vi særlige erhvervskunde fordele. Det kan f.eks. være op til 20 % rabat eller en personlig kontaktperson.

Udfyld felterne nedenfor, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt. Ønsker du at komme hurtigere i kontakt med os? Så kan du nå vores salgsteam direkte på telefon på 89 87 19 85

Denne mulighed er kun for fagmænd og virksomheder, brug venligst andre muligheder, hvis du er privatkunde.

Din forespørgsel er blevet indsendt!

Vores salgsteam vil kontakte dig hurtigst muligt. Vi vil sammen se på dine oplysninger og sammensætte dine personlige fordele. Tak for din henvendelse!

We are sorry

Desværre kan du kun anmode om et tilbud, hvis du er installatør eller virksomhed. Du kan altid benytte vores mændgerabat, som du kan kan finde på vores produktsider.