T8 (TL-D) lysstofrør
Højkvalitets T8 lysstofrør, (G13 fatning) fra blandt andet Philips, Noxion og Osram.Naturligvis til skarpe priser, og med mændgerabar. T8 lysstofrør er velegnet til brug i en lang række belysningsarmaturer, lysstofrør giver en god farvegengivelse og har en rigmelig land levetid. De fleste lysstofrør kan bruges med almindelige og elektroniske forkoblinger, husk at længden og wattagen af de forskellige T8 lysstofrør hænger sammen. Så benyt derfor vores filter til at vælge den rigtige længde og diameter. T8 lysstofrør er effektive og har en god farvegengivelse. Vil du spare på energiforbruget og ikke bruge tid på at skifte lysstofrøret? Så se efter et LED lysrør eller et LED-armatur.
>Højkvalitets T8 lysstofrør, (G13 fatning) fra blandt andet Philips, Noxion og Osram.Naturligvis til skarpe priser, og med mændgerabar. T8 lysstofrør er velegnet til brug i en lang række belysningsarmaturer, lysstofrør giver en god farvegengivelse og har en rigmelig land levetid. De fleste lysstofrør kan bruges med almindelige og elektroniske forkoblinger, husk at længden og wattagen af de forskellige T8 lysstofrør hænger sammen. Så benyt derfor vores filter til at vælge den rigtige længde og diameter. T8 lysstofrør er effektive og har en god farvegengivelse. Vil du spare på energiforbruget og ikke bruge tid på at skifte lysstofrøret? Så se efter et LED lysrør eller et LED-armatur.
>Hvad betyder T8 ved TL belysning?
Denne betegnelse har at gøre med rørets diameter, nemlig 8/8 inch (28 milimeter). Et andet vigtigt kendemærke ved TL belysning i T8 format er G13 soklen, som består at 2 stifter som står 13 milimeter fra hinanden. Deraf også navnet G13.
Hvad er forskellen på T8 og T5 lysstofrør?
Den største forskel har med diameteren at gøre. T5 lysstofrør er nemlig smallere med en diameter på 5/8 inch (ca. 1,5 cm) sammenlignet med T8 lysstofrørets 8/8 inch. Derudover er der forskelle på længderne af disse to slags lysstofrør. De mest gængse størrelser T8 rør er 60cm, 90cm, 120cm og 150cm. T5 rørene fås i længderne 55 cm, 85 cm, 115 cm og 145 cm. T8 TL lysstofrørene er egnet til både dem med konventionel ballast (med starter) og til dem med elektrisk ballast (uden starter), hvor T5 lysstofrør kun virker med elektrisk ballast.
Kan man stadig købe konventionelle TL lysstofrør?
Ja, på vores hjemmeside kan man stadigvæk købe lysstofrør. Man skal bare være opmærksom på at alle lysstofrør bliver udfaseret i EU. Produktionen af T8 lysstofrørene bliver allerede stoppet fra september 2023. Fra denne dato vil disse lysstofrør være til salg hos Lyskilderdirekte så længe lager haves.
Hvilken funktion har en ballast for lysstofrør og hvornår har jeg brug for en?
En ballast også kaldet starter er egentlig en slags "start motor", som sørger for at dit T8 lysstofrør tænder når du trykker på kontakten for at tænde lyset. På undersiden af ballasten sidder der 2 glimtænder, så snart der kommer mere end 200 volt på dem, opstår der en slags gasudledning, som virker som en slags lighter for lysstofrøret. Du har brug for en starter hvis dit T8 lysstofrør har en konventionel ballast (EM). Dette kan du kontrollere ved at tjekke om dit nuværende lysstofrør har en starter eller ej. På forkoblingen står der også altid hvilken ballast den har. Hvis der står HF på, så er det en elektronisk ballast, og har du ikke brug for en starter. Hvis der står EM/AC/Mains, så er det en konventionel ballast og har du brug for en starter.
Du kan bruge en Philips S2 starter til lysstofrør med 18W (60cm) og Philips S10 starter til alle andre længder og wattage.
Hvorfor flimrer lysstofrør ved opstart?
Det gør det fordi den konventionelle ballast (EM) har brug for et par sekunder til at få lyset i lysstofrøret op på fuld kraft. Flimrer lyset hele tiden? Så er forkoblingen (eller dele af den) blevet for varm og så skal lysstofrøret udskiftes.
Tip: LED lysrør flimrer ikke og giver med det samme 100% lys. Med LED lysrør vil det derfor ikke genere øjnene eller forårsage hovedpine eller migræne.
Hvad er den gennemsnitlige levetid på et T8 (TL-D) lysstofrør?
I gennemsnit har T8 Lysstofrør en levetid på 10.000 timer. Omregnet er det sådan cirka 3 år, hvis lyset er tændt omkring 60 timer om ugen. En levetid på 10.000 timer lyder sikkert som længe, men i sammenligning med LED lysrør er det faktisk rigtig lidt. De har nemlig en gennemsnitlig levetid på mere end 60.000 timer!
Er T8 lysstofrør besparende?
Generelt set er T8 lysstofrør ikke særligt besparende. Først og fremmest er det på grund af at lysstofrøret er rundt og har en lysvinkel på 360 grader. Det er ikke så effektivt da det jo ikke er nødvendigt at belyse selve loftet. Hermed spilder man unødvendig energi i løbet af levetiden. Derudover indeholder lysstofrør kviksølv, som ikke er godt for miljøet. Hvis et lysstofrør går i stykker frigives der giftige kviksølvsdampe.
Hvor kan man komme af med brugte lysstofrør?
Dine gamle og brugte lysstofrør kan man aflevere på den lokale losseplads i din kommune. Her sørger de for at lysstofrørets dele kan blive genbrugt og det kviksølv der stadig er i røret vil blive behandlet på en ansvarlig og miljøvenlig måde. Når det kommer til bæredygtighed: Det bedste alternativ til lysstofrør er LED lysrør!
Er det svært at skifte fra et T8 lysstofrør til et LED lysrør?
Overhovedet ikke, det er faktisk super nemt! Man kan nemlig anskaffe LED lysrør i de samme størrelser og som ovenikøbet er egnede både til forkoblinger med konventionel ballast (EM) eller med elektronisk ballast (HF).
Vil du skifte fra lysstofrør til LED? Så skal du bare tjekke hvilken længde dit nuværende lysstofrør har og hvilken ballast den bruger. Hvis det drejer sig om et LED lysrør med en konventionel ballast, leverer vi altid en gratis starter med dit nye produkt.
De største fordele ved LED lys er:
- En energibesparelse på mere end 70%
- LED lysrør har en 5x længere levetid
- Færre omkostninger omkring vedligeholdelse og udskiftning
- Mere effetiv og smallere lysvinkel
- Ingen opstart tid og flimrer ikke
- 100% lys med det samme
- Miljøvenligt: mindre CO2 udledning
- Indeholder ingen giftige stoffer og kan ikke gå i stykker
Er det bedre at udskifte hele lysstof armaturet eller bare lysstofrørene?
Vi anbefaler at udskifte hele armaturet til en besparende LED variant. Det bedste eksempel er at installere LED Paneler (60x60 cm, 30x120 cm). Hvis du hellere bare vil udskifte lysstofrørene rol LED lysrør, så er det heller intet problem. Hvis du udskifter hele armaturet til et LED armatur så er fordelen at du en gang for alle har fremtidssikret din bygning. Hvis dit gamle armatur går i stykker, så vil du blive nød til at anskaffe nyt armatur alligevel.