• Gratis levering fra kr 720,- ekskl. moms kr 900,- inkl. moms
 • Til erhvervskunder: Køb på regning
 • Bestil mere, betal mindre
 • Op til 5 års garanti på LED lyskilder

Produkter


Hvis du har brug for at udskifte en elpære, eller hvis du ønsker at forbedre stemningen i dit hjem, så er du nødt til at tage et par ting i betragtning. Hos lyskilderdirekte.dk, er vi altid glade for at hjælpe vores kunder. Derfor kan du nedenfor finde alle de tips, du har brug for, når du køber lyskilder.

 

Volt

For det første – når du skal vælge den rigtige pære, skal du først beslutte, hvilken lyskilde, du har brug for, og hvor stor spænding, den skal have. Undersøg, om det er en 12V eller 230V. Hvis du har en 12V lampe, du har brug for en transformer, der kan ændre strømmen fra 230V til 12V. For at vælge den rigtige transformer, skal du kende lampens watt (effekt). Hvis du fx har en 35W pære, så har du brug for en transformer, der understøtter en 35W lampe. Hvis du skifter til en anden effekt, fx 50W, så du har brug for en transformer, der anvendes til 50W lampe.

Sokkel

Du kan kun udskifte elpærer, der har den samme lampebase – også kendt som sokkel eller stik. Hvis du bruger en E14 sokkel, så kan du kun erstatte den med en E14 elpære. Andre typer vil ikke passe i fatningen. Nedenfor er der en beskrivelse af de mest almindelige lampe baser, som også er tilgængelige på vores sortiment af produkter til lyskilderdirekte.dk.

Shopping tips

Lyskilder

Glødepærer

er en af den ældste form for belysningsteknologi;deres robuste wolframtråd gør dem i stand til at modstå intense stød. Derfor bliver de stadig ofte brugt på steder som byggepladser. Læs mere her:

Halogenpærer

bruger i modsætning til glødepærer en type gas, som har fået tilføjet en lille mængde af halogen. Denne blanding skaber et konstant og intenst lys, som også er mere effektivt og har en længere levetid. "Halogen cyklussen” forhindrer, at pæren bliver farvet sort (hvilket forekommer glødepærer), så du altid har et lyst og funklende lys. Læs mere her:

Kompaktlysstofrør (CFL)

eller elsparepærer har et lavt strømforbrug. Det er en effektiv belysningskilde, som ofte anvendes på steder, hvor de forbliver tændt i lange perioder. Alle CFL pærer (undtagen E27 og E14) kræver brug af en ballast. Læs mere her:

LED (Light Emitting Diode)

er en ny og innovativ form for lys. LED-teknologi anvender en elektrificeret halvleder til at producere lys frem for et filament. Dette indebærer, at LED-belysning være skabt i en række forskellige former og størrelser. Denne teknologi er kendt på grund af sit lave energiforbrug, sit gode kvalitetslys og den ekstremt lange levetid. Herudover indeholder de ikke nogen kemikalier, så de er miljøvenlige og bæredygtige. Læs mere her:

 

Lumen og watt

Der kan være lidt forvirring om, hvor lys en lyskilde er. Dengang der kun var glødelamper, kunne du vælge mellem en 40, 60, 75 eller 100 watt pære. Men med fremkomsten af CFL og LED-teknologi har dette ændret sig.

Hvad er forskellen mellem lumen og watt?

Lumen (flux index) er en standard enhed for lys, som det opfattes af det menneskelige øje. Lumen fortæller dig, hvor lyst noget er i modsætning til watt, som faktisk er en måling af energiforbrug eller output. 

Lumens

Glødepærer

Halogen

Damplamper

LED

Lumens/ watt

15 lm/ watt

25lm / watt

50 lm/ watt

80 lm/ watt

 

Farvekode = farvegengivelse + farvetemperatur

Farvekoden består af farvegengivelse (Colour Rendering) eller farvegengivelsesindeks (Colour Display Index), der måles i Ra og farvetemperaturen, som måles i Kelvin.

 

Farvegengivelse

Det første ciffer i den internationale faverkode står for farvegengivelsen:

8 = CRI Ra 80-89
9= CRI Ra 90-100

Colour code

Favertemperatur

De næste cifre i den internationale faverkode står for farvetemperaturen:

27 = 2700 Kelvin
40 = 4000 KelvinFarvegengivelsesindeks (Ra)

Farvegengivelsesindekset viser, hvor godt lyset viser farver. Fx i supermarkeder og indkøbscentre.

TL Lamper er normalt angivet med tallene 827/830/840/865. 8-tallet står for 80Ra, mens 27/30/40/65 står for farvetemperaturen. For bedre at forstå farvetemperatur kan du skemaet neden for om Farvetemperatur under Kelvin (K).

Hvis du vælger mellem 90 og 100Ra, du får et perfekt resultat. Farven vises nøjagtigt, som den skal se ud, uden at nogen forskel i farven. Rød er fortsat dyb rød og ser ikke kedeligt ud. 90 og 100Ra bruges normalt på steder som på hospitaler, trykkerier, bilmalnings-områder og inden for den grafiske verden såvel som i tøjbutikker.

Color Display Index RA


Farvetemperatur

Farvetemperaturen anvendes til at beskrive lysets farveegenskaber - som regel enten varm (gullig) eller kold (blålig), og temperaturen måles i grader Kelvin (K). De mest almindelige farvetemperaturer (Kelvin) er som følger:

 • 2700K = Meget varm hvid. Giver en afslappet og intim stemning (Hjemlige miljøer)
 • 3000K = Varm hvid. Ikke for varm og intens. Behagelig for øjnene (kontormiljøer)
 • 4000K = Kold hvid. Skarpt hvidt lys. Ideel til arbejdsmiljøer (lagerbygninger etc.)
 • 6500K = Dagslys. Sammenlignes med dagslys. Egnet til områder, hvor alt skal være klart synligt for øjnene (fabrikker)Energimærkning

Energieffektiviteten måles via en energimærkningsordningen, der er i overensstemmelse med EU-direktiv 874/2012. Det viser armaturets energieffektivitet og kompatibiliteten med lyskilder på markedet. Siden marts 2014 har alle armaturer skullet være forsynet med det.


 Som du kan se på billedet, går energimærket fra A +++ (meget effektiv)  til E (mindst effektiv). Det beregnes på baggrund af Lumen output og effektforbrug. Derfor er  får en mere energieffektiv lyskillde en højere bedømmelse.

 

Strålevinkel

Lyskildens strålevinkel er den vinkel, som lyset fordeles eller udsendes med. Strålevinklen måles i grader.

 • Smal (16D - 30D)
 • Medium (31D - 50D)
 • Bred (51D - 100D)
 • Meget bred (Over 100D)

 

IP Rating

En IP Rating (Ingress Protection Rating), klassificerer og angiver beskyttelsesgraden, som udtrykker udstyrets evne til at modstå indtrængning af faste genstande, støv og vand/væske. Den består af bogstaverne IP efterfulgt af to cifre og et valgfrit bogstav, som angiver overensstemmelsen med de betingelser, der er sammenfattet i tabellerne nedenfor:

 

FØRSTE CIFFER

Niveau

Udstyrets størrelse Beskyttet mod

Effective against
0 Ingen beskyttelse Ingen beskyttelse mod kontakt og indtrængen af dele
1 >50mm Enhver stor overflade af kroppen, såsom bagsiden af hånden, men ingen beskyttelse mod bevidst kontakt med en kropsdel.
2 >12.5mm Fingre eller lignende gentande.
3 >2.5mm Værktøj, tykke kabler o. lign.
4 >1mm De fleste kabler, skruer o. lign.
5 Støvbeskyttet Indtrængning af støv er ikke helt udelukket, men det må ikke kunne forstyrre tilfredsstillende drift af udstyret; fuldstændig beskyttelse mod berøring.
6 Støvtæt Ingen indtrængen af støv. Fuldstændig beskyttelse mod berøring

 

ANDET CIFFER

Niveau Udstyrets størrelse Beskyttet mod Effective against
0 Ikke beskyttet Ingen beskyttelse
1 Dryppende vand Dryppende vand (lodret faldende dråber) har ingen skadelig virkning.
2 Dryppende vand hældning op til 15° Lodret dryppende vand må ikke have nogen skadelig virkning, når udstyret har en hældningsvinkel op til 15° i forhold til vertikallinjen.
3 Vandsprøjt Brusebad/ regn må ikke have skadelige virkninger, når udstyret har en hældningsvinkel op til 60° i forhold til vertikallinjen
4 Kraftigt sprøjt Kraftigt sprøjt fra alle sider, må ikke have skadelig virkning (kraftigt brusebad/ regn)
5 Kraftig spuling  Vand der spules fra slanger/ dyser (12.5 mm dyse)) mod aflukket fra enhver side må ikke have skadelig virkning.
6 Kraftige vandstråler med højt pres

Kraftige vandsprøjt (6.3 mm dyse) mod kapslen fra alle sider og under tryk, må ikke have skadelig virkning.

7 Nedsænkning op til 1 meter Vandindtrængen i et skadeligt omfang skal ikke være mulig når emnet er nedsænket i vand under bestemte trykforhold og i bestemt tid (nedsænket op til 1 meter).
8 Nedsænkning mere end 1 meter Udstyret er egnet til kontinuerlig nedsænkning i vand under forhold, der skal angives af producenten. Normalt vil dette betyde, at udstyret er hermetisk forseglet. Men med visse typer udstyr kan det betyde, at vand kan komme ind, men kun på en sådan måde, at vandet ikke har skadelige virkninger.

 

For eksempel så vil en elektrisk lyskilde, som har en IP rating på IP68, skulle forstås som følger:

IP 6 8

(bekyttelse mod indtrængen)

Først ciffer: Faste partikler Andet ciffer: Væsker  TRADITIONEL TEKNOLOGINUTIDENS BELYSNINGSTEKNOLOGI
  

Glødepærer

Halogen

Kompaktlysstofrør (CFL)

LED
EGENSKABER

ENERGI EFFEKTIVITET

Meget lav – klasse E

Lav – klasse C & D

Høj – klasse A & B

Meget høj – klasse A- & A+++
 

FARVE GENGIVELSE

90-100Ra = høj visuel komfort 90-100Ra = høj visuel komfort X X
  FARVE TEMPERATUR Varm hvid Varm hvid Fra varm hvid til kold hvid Fra varm hvid til kold hvid
  DÆMPBAR Ja Ja Delvist (særlige dæmpbare CFL findes) Delvist (særlige dæmpbare LED findes)
 

LEVETID (ca. 3 timers brug hver dag)

1.000 timer (ca. 1 år) 3.000 timer (ca. 3 år) 10.000 timer (ca. 10 år) 25,000 –70,000 hours (approx. 25-70 years)

LYSOUTPUT

(LUMEN)
LUMENS/ WATT 15 lm /w

25 lm/w

50 lm/w 80 lm/w