Fried van de Laar

Fried van de Laar, en hollandsk byggeentreprenør, havde et ønske om en kontorbygning udstyret med en særlig effektiv og bæredygtig belysning. Et telefonopkald var nok, og vores dygtige hollandske kolleger påtog sig projektet! Fried van de Laar havde allerede gjort et godt forarbejde for at blive en grøn virksomhed med solpaneler på bygningens tag. Vores projektteam udstyrede rummene med energieffektiv og elegant LED belysning.

 

Fried van de Laar BüroraumFried van de Laar Büroraum

At lytte på kundens ønsker...

Første skridt var at besøge Fried van de Laar. Under det indledende møde fortalte virksomheden os, hvad de ønskede: energieffektiv belysning, der tænder og slukker automatisk. Vi foretog en opmåling på stedet, som vi senere brugte til at udarbejde belysningsplanen efter.

 

Vores løsning 

For at vise Fried van de Laar, hvor mange penge virksomheden ville spare, og hvor lang tilbagebetalingstiden ville være, udarbejdede vores lyseksperter en spareplan. Hvorfor? Fordi disse aspekter er særligt vigtige for en sådan investering. Da kunden havde sagt ja, gik vores lysarkitekter i gang med arbejdet. Baseret på lysberegningerne lavede de en belysningsplan, der viste kunden præcis, hvor armaturerne skulle placeres, og hvordan de ville belyse rummet. Denne 3D-tegning gav Fried van de Laar et første indtryk af det nye belysningskoncept.

 

Fried van de Laar MeetingraumFried van de Laar Meetingraum
Flur bei Fried van de LaarFlur bei Fried van de Laar

Da Fried van de Laar havde godkendt belysningsplanen, var det tid til at implementere den. Vi organiserede hele processen fra levering af lyskilder og armaturer til installationen af dem. Vi gjorde, hvad vi gør bedst, og kunden kunne slippe for bøvlet (sagt på godt jysk). Resultatet blev en glad kunde, med energibesparende LED belysning og problemfri installation.

 

Fried van de LaarFried van de Laar

“Vi er meget tilfredse med vores bæredygtige LED belysning. Lysstyrken reguleres på egen hånd, fordi sensorer reagerer på vores medarbejderes tilstedeværelse..”


En intelligent løsning

De Noxion armaturer, som vi installerede, udgør et intelligent LED system. Dette system måler konstant, hvor meget lys armaturerne skal udsende for at opnå de ønskede værdier. F.eks. måler belysningen kropsvarmen hos de ansatte i lokalet og mængden af indfaldende naturligt lys. Baseret på disse værdier justerer belysningen sig selv.


Udvalgte produkter

I dette projekt har vi installeret forskellige typer LED armaturer. LED paneler giverrummene en generel belysning, mens LED skinnespots, pendler og indbygningsspots giver den ønskede accentbelysning. Belysningen er også udstyret med lysdæmpere og sensorer.

 

60%60%

Hvad har vi opnået? 

Inden Fried van de Laar skiftede til LED belysning, lå de årlige omkostninger til belysning på 11.346.309 DKK. Efter skiftet til LED belysning er omkostningerne faldet drastisk. Med de installerede LED lyskilder sparer byggeentreprenør i gennemsnit 60 % af de tidligere årlige energiomkostninger, i kroner og ører bliver det 6.807.222 DKK! Takket været at Fried van de Laars bygning har solpaneler på taget, kan de nu oplyse virksomheden med el som de selv har produceret, og eftersom der altid er et overskud af energi, har Fried van de Laars kontorbygning fået tildelt det højeste energimærke A ++++.

 


Denne artikel blev skrevet i 2019. Bemærk venligst, at andre energimærker var gældende på det tidspunkt.

Vi hjælper jer med jeres belysningsprojekt!

 

Du kan hurtigt og nemt få professionel rådgivning om belysning, ved at ringe til os.

Du kan få fat på os på hverdage mandag-fredag kl 8.30-17.00. Ring telefon 89 87 19 85

Jean-Pierre aus dem Sales Team Jean-Pierre aus dem Sales Team


Hvordan kan vi hjælpe dig med dit belysningsprojekt? Kontakt os, så skaber vi sammen en omkostningsbesparende og effektiv løsning!