Hvad er farvetemperatur?

Farvetemperatur betyder farvetonen på pærens lys og måles i grader Kelvin (K) på en skala fra 1000 til 12000. Jo højere antal Kelvin, jo hvidere vil lyset forekomme.

 

Hvad er forskellen på koldt hvidt lys og varmt hvidt lys?

 

Farvetemperaturer kan variere fra en lav temperatur, der har et varmt, glødende lys med meget rødt i sig, til en høj farvetemperatur, der har et koldt lys med meget blåt i sig. Temperaturer mellem 2000(K) til 3000(K) kaldes “varme farver”, idet de udsender en behagelig gul eller orange glød. I modsætning hertil vises en forfriskende hvid farvetone, kaldet  “kølig hvid” når farvetemperaturer mellem 3300(K) til 5300(K) vælges. Temperaturer over 5300(K) defineres som “dagslys”, da denne blå-hvide farvetone efterligner naturligt dagslys.

 

Hvorfor er farvetemperaturer så vigtige?

 

Når du vælger en ny pære, og vil bruge lys i din indretning, er det vigtigt at tage højde for, hvor der skal belyses. Valget af lysfarve / farvetemperatur vil påvirke den generelle atmosfære og stemning. Varme farvetemperaturer anbefales til at fremme en hyggelig, intim og afslappet atmosfære i hjemmet, på restauranter, barer eller hoteller. Kølige temperaturer har en energigivende virkning og er derfor velegnede til at øge koncentrationen på kontorer, i skoler og lagre.

 

Kan man dæmpe farvetemperaturen?

 

I dag har de nyeste teknologiske fremskridt inden for belysning ført til lanceringen af innovative produkter, der giver dig mulighed for, ikke kun at indstille lysets lysstyrke, men også at kunne  justere farvetemperaturen. Ved at skifte fra et køligt lys til et varmere lys vil du være i stand til at påvirke atmosfæren i dine omgivelser. Det betyder, at du ikke nødvendigvis behøver at vælge en enkelt farvetemperatur længere. I stedet for, vil du kunne indstille den farvetemperatur, der passer til din nuværende aktivitet eller humør ved kun at bruge fingerspidserne. Se vores udbud af Dim-to-Warm, også kaldet Dimtone og Glowdim pærer fra henholdsvis Noxion, Philips og Osram.

 

Hvilken farvetemperatur vælger du?

2700 Kelvin

3000 Kelvin4000 Kelvin6500 Kelvin