Guide til butiksbelysning

Butiksbelysning er et vigtigt aspekt, når en butik skal fremhæve sit image. Med LED belysning holder man samtidigt elomkostningerne nede, og med den lange levetid på LED slipper man også for vedligeholdelsesomkostninger i form af at skulle udskifte lyskilder og armaturer. Med lyset kan man guide kunderne til de produkter, som butikken vil sætte fokus på, og stemningen påvirkes enormt med god og gennemtænkt belysning. I denne guide kan du læse om den bedste butiksbelysning i "non food" detailhandel og byggemarkeder.


Køb belysning til "Non-Food" detailhandel

LED Skinnespot

LED Downlights

LED Indbygningsspots

Non-food detailhandel er en fællesbetegnelse for butikker og specialforretninger, der tilbyder en vifte af produkter inden for forbrugerelektronik, uddannelse, fritid, tøj, sport, personlig pleje, boligindretning eller hus og have. Til disse anbefaler vi følgende armaturer:

• LED Skinnespots - Perfekt til vinduesbelysning, men også til generel butiksbelysning. Skinnespots er fleksible med hensyn til placering og belysningsmuligheder (3 faset / zonebelysning / CRI>90).

• LED Downlights - Det brede udvalg af farvetemperaturer og dæmpbare muligheder er særligt velegnede til skræddersyet generel butiksbelysning. Spots som Noxion Forza, kan vippes, så man let kan flytte lyset til udvalgte produkter.

• LED Indbygningsspots - Uanset om de bruges som generel belysning eller accentbelysning, får man med indbygningsspots mulighed for at underbygge den ønskede stemning. De fås med forskellige lysindstillinger (CRI>90 / vipbar / dæmpbar) samt armaturfarver, der passer til interiøret.

LED Strips

Pendler

CDM-T Pærer

Butikkens koncept kan med fordel have ekstra lyskilder, som appelerer til kundens oplevelse og følelser. Lys og skygger kan som kontrast virke stimulerende for det menneskelige øje, og fokusbelysning på gennemtænkt design kan påvirke butikkens atmosfære. To produkttips:

• LED Strips - Disse kan monteres i forskellige vinkler, og derfor er de ekstra gode til butiksreoler eller f.eks. en butiksdisk.

• Pendler- En smuk pendellampe kan give god belysning over en butiksdisk, men de kan også være et dekorativt indslag i bestemte zoner i butikken.

Bruger I stadig CDM-T damplamper? De er også gode, men vidste du, at LED Skinnespots, LED downlights og LED Indbygningsspots med en CRI>90 opnår den samme lysstyrke?


Køb belysning til byggemarkeder

I byggemarkeder belyses pallegange og høje hylder mest effektivt af lineære LED armaturer, som har en høj lysstyrke. God hyldebelysning kan være den afgørende faktor for et køb. To af vores bedst sælgende lineære armaturer er:

• LED Lysrender - Standard- og vandtætte varianter fås i forskellige længder og farvetemperaturer, og med mulighed for at koble dem sammen og styre lyset centralt.

• LED Lysseriesystemer- Disse armaturer har et højt lysudbytte, som nemt og fleksibelt kan føres gennem gangene ved hjælp af et skinnesystem.

• LED high-bays - er også gode i butikker med højt til loftet.

Tips! Varmhvide LED spots med CRI>90 er den perfekte ekstra belysning til at fremhæve møbler, tæpper, tapet og badeværelsesudstillinger.

LED Lysrender

LED Lysseriesystemer

LED High-Bay


Vil du gerne vide mere, inden du laver din belysningsplan? Her finder du mere information!

Butiksbelysning er et bredt emne. Hvis du vil vide mere om de bedste belysningsløsninger til et bestemt butiksmiljø, kan du læse mere i bloggene og kategorierne herunder. Find ud af, hvordan man bruger og installerer en 3 faset skinnespot, og hvordan man installerer armaturer med kabelgennemføring, eller se nogle af de mest populære mærker inden for butiksbelysning.

Leder du efter et bestemt produkt? Ring til os, vi har det hele!

tlf. 89 88 09 71   


Ved du, hvilken type af lys, der passer dit varesortiment bedst?

Tonen i det hvide lys, såvel som farvegengivelsen, har stor betydning for, hvordan produkter og materialer opfattes. Det lokker dine kunder til at røre, det får varerne til at tage sig godt ud, og det kan påvirke kundens købsbeslutning. Et par eksempler:

Produkt Farvetemperatur (K) Farvegengivelse (CRI)

 Effekten på butikkens atmosfære

Røde varer 2200K - 3300K 90-99Ra Fokus på røde nuancer skaber en hyggelig stemning. 
Grøn/ blå varer 3300K - 5300K (kold) or 5300K> (dagslys) 90-99Ra Skaber neutrale grønne og blå toner. Området fremstår lyst og stemningen bliver dynamisk og frisk.
Stof og læder varer 3000K 90-99Ra Med LED undgår man at varerne blegner og bliver udtørret, da lyset ikke indeholder infrarød og UV stråler. Lyset bør ikke være for stærkt.
Smykker 3000K (varm) or 4000K> (kold) 90-99Ra Varmt lys fremhæver den varme tone i guld, mens koldt hvidt lys fremhæver sølv og metal.
Elektronik 4000K 80-89Ra> Køligt og skarpt lys får elektroniske enheder til at skille sig ud og matcher de ofte skinnende, mørke eller metalliske materialer.

Tips - Fleksibel belysning! Tunable white/CCT LED armaturer og 3 fasede skinnespot giver dig mulighed for at flytte på lyset baseret på sæson- og kollektionsændringer. Med tunable white og CCT kan du indstille belysningen efter dine ønsker, mens du med en 3 faset skinnespots kan skabe forskelle i farvetemperatur inden for et område i butikken.

Tip - Belysning af overflader!  Et målrettet samspil mellem lys og skygge kan få overfladestrukturer til at skille sig ud for kunden, f.eks. i møbelbutikker. Det kan gøres ved hjælp af retningsbestemt belysning med spotlights med en høj CRI. Man kan også bruge blænding fra lys på reflekterende overflader til at fremhæve bestemte varer.

Installation height of High BaysInstallation height of High Bays

Hvilket armatur bør man vælge?... Lysvinkel & lysretning

Den måde, du belyser bestemte områder i din butik på, har stor indflydelse på, om kunden vil købe et produkt eller ej. Her er nogle anbefalinger:

Omklædningsrum - Indirekte lys, der minsker uflatterende skygger, er vigtigt. LED downlights er perfekte hertil! Kombinationen med et stærkt, men venligt lys (CRI>90) er den bedste løsning.

Udstillinger - Glasmontrer, foran eller inde i en butik, skal helst være oplyst med god accentbelysning. For at få opmærksomhed på udstillingsmontre, skal udstillingen virke lysere end dens omgivelser. Lyskilder med en lysvinkel på 36° er perfekte hertil.

Udstillingsvindue - LED lyskilder med 1000 - 2000 lux  kan oplyse en bred vifte af produkter inkl. prisdetaljer. LED indbygningsspots og skinnespots (med en bred lysvinkel: 40°>) er ideelle. Man kan også anvende LED strips til at oplyse skyggehjørner. Når man skal fremhæve mannequiner, er spotlys ovenfra, nedefra eller fra siden et godt valg, men sørg for at undgå forstyrrende refleksioner. Hvilken farvetemperatur og CRI man behøver afhænger af det specifikke produkt.

Kassen - Blændingsfrit lys (UGR<19) på mindst 500 lux anbefales for at optimere personalets arbejde ved kassen. Pendler og nedhængte armaturer er et godt valg.


Hvad kan Lyskilderdirekte hjælpe dig med, så du kan implementere en holdbar og professionel belysningsplan?

Vi hjælper dig med lige det, du har brug for! Med vores erfaring og ekspertise, kan vi tilbyde skræddersyede belysningsløsninger og rådgivning frem til og under installationen.

Når du kontakter vores belysningseksperter for at få hjælp til dit butiksbelysningsprojekt, vil de udgå fra normbaserede lysberegninger (BS EN 12464-1) for at skabe en belysningsplan, der passer perfekt til dine forretningslokaler. I denne plan er der inkluderet et kort, så dine egne installatører er klar over, hvordan vores LED belysningsløsning kan implementeres optimalt. Når vores belysningsplan er på plads, kan vi desuden fremvise en 3D simuleret version for at give et visuelt overblik over, hvordan slutresultatet kommer til at se ud. Er du interesseret? Kontakt os på 89 87 19 85.

Hvis du tilmelder dig vores erhvervskonto, får du ikke kun de bedste indkøbsbetingelser, men også en personlig account manager, som sørger for tilbud og rådgivning. Med en konto hos os får du mulighed for at købe på konto, og du får selvfølgelig de bedste leveringsbetingelser, når produkterne er på lager.