89 88 09 71 Min konto

Er du forhandler eller el-installatør?

  • Få op til 20% mængderabat
  • Personlig salgskontakt
  • Hurtig levering
Er du allerede kunde her? Log ind

Professionel eller installatør?

Opdag her dine personlige fordele
  • Gratis levering fra kr 720,- ekskl. moms kr 900,- inkl. moms
  • Til erhvervskunder: Køb på regning
  • Enkel og effektiv LED løsning
  • Op til 5 års garanti på LED lyskilder

LED high-bay

LED High Bay armatur er den perfekte løsning for dine traditionelle HPL, HPI, HQL eller HQI armaturer. LED High Bays er velegnet til belysning af områder med en høj loftshøjde på mellem 6 og 20 meter. Det kan for eksempel være varehuse, lagre og fabrikker. Takket være et beskyttelsesniveau på IP65 er disse armaturer også vand- og støvafvisende. Med LED High Bay lysarmaturet er du garanteret lav vedligeholdelses omkostninger samt en markant besparelse på energiregningen. Læs videre herunder om de populære LED High Bay armaturer...

FilterCategory
Nuværende søgning
1-24 ud af 119 resultater er fundet
Filter
Sorter efter

Hvad er LED High Bays?

Lagerloft LED High Bay

 

Det er runde, klokkeformede, lyskilde armaturer med et særligt højt lysudbytte, som gør det muligt for dem effektivt at belyse rum, hvor der er højt til loftet.

Dette LED armatur fås i lysfarverne kold hvid (4000K) og dagslys hvid (6500K), hvilket har en positiv effekt på medarbejdernes koncentration og produktivitet. Til miljøer, der ikke er direkte produktion, er det også muligt at bruge en LED High Bay, men så med farvetemperaturen varm hvid (3000K).

 

 

Hvad bruges LED High Bays til, og hvilket wattforbrug er nødvendigt?

LED High Bays bruges til effektivt at belyse rum med høje lofter fra 4 meters højde eller mere. Som eksempler kan nævnes produktionshaller, lagerhaller, skure, garager, værksteder, sportshaller, stationshaller og ridestalde.

I tabellen nedenfor viser vi dig, hvor meget watt du har brug for til en bestemt loftshøjde.

 

Loftshøjde

Watt 

4 til 6 meter

100W

6 til 8 meter

150W

8 til 10 meter

200W

10 meter eller højere

240W

 

Hvorfor er LED High Bays så populære?

Grunden til, at LED High Bay belysning kommer til sin ret i produktionsmiljøer, lagerområder og lignende, har at gøre med det høje lysudbytte som armaturerne genererer. Antallet af lumen ligger mellem 10.000 lm og 30.000 lm; og på grund af den relativt snævre strålevinkel (44 til 120 grader) fordeles dette lys på en kraftfuld måde. Dette lysudbytte er mange gange højere end f.eks. en LED lysrender (lysstofrørsarmatur), som i gennemsnit udsender mellem 5000 og 6000 lumen. Du kan finde flere forskellige velegnede lysarmaturer i kategorierne "Lager | Logistik” og "Industri". Denne lysstyrke er også nødvendig i sådanne haller for at give medarbejderne mulighed for at arbejde så effektivt som muligt og for at minimere risikoen for ulykker. Som en lille indikation om behovet for lumen pr m² (også kaldet Lux) i f.eks. lagerbygninger kan anbefales en lysstrøm på 200 lumen pr. m². Haller, hvor der udføres groft arbejde, f.eks. industrihaller, kræver mindst 300 lm/m². Hvis arbejdet er meget detaljeret, er det tilrådeligt at bruge 500 Lux.

 

Kan jeg også bruge High Bay lyskilder i fugtige haller?

Ja, helt sikkert! Hvis du ønsker at belyse en hal, hvor klimaet er fugtigt, eller armaturet endda kommer i regelmæssig kontakt med vand, bør du vælge en LED High Bay med et beskyttelsesniveau på mindst IP65. Det betyder, at dine armaturer er beskyttet mod vandstråler fra alle retninger. Hos Lyskilderdirekte har stort set alle High Bay armaturerne et IP65- eller IP66-beskyttelsesniveau, hvilket gør dem velegnede til brug i f.eks. stalde og maneger.

LED High Bays Sportshal
LED High Bays lagerhal

 

Hvor mange armaturer skal jeg bruge...?

Hvor mange LED High Bay armaturer der er behov for i et bestemt rum afhænger af de aktiviteter, der udføres i rummet. Vi opstiller to eksempler her: 

  1. Du har brug for et lysoutput på 200 Lux til dit lager. Du beslutter dig for at købe en LED High Bay  med et lysudbytte på 10.000 lumen. Det betyder, at du har brug for en LED High Bay pr. 50 m².

  2. Du har valgt en LED High Bay med et lysudbytte på 24.000 lm til din produktionshal. Her anbefales en lumen på 300 pr. m². Det betyder, at det er tilstrækkeligt med et LED High Bay armatur pr. 80 m². 

 

Er LED High Bay armaturer dæmpbare (DALI)?

Ja, det er de helt bestemt! I dette tilfælde anbefaler vi, at du vælger et DALI-styret armatur. Dette giver dig ikke kun mulighed for at justere lysintensiteten for ét LED High Bay, men for flere lyskilder på samme tid. DALI-styresystemet gør det muligt at forbinde flere lyskilder sammen. 

Ud over at dæmpe lyset kan du også vælge at få lyset til at tænde og slukke automatisk. Det betyder, at lamperne kun tændes, når der registreres bevægelse i et rum. Med denne funkton kan du holde energiforbruget så lavt som muligt.

 

Hvordan installerer jeg en LED High Bay?

LED High Bay armaturer kan hænges eller monteres på loftet ved hjælp af et opsætningssæt. De runde armaturer er nemme at hænge op på grund af den solide ring i toppen af lyskilden. Sørg for, at strømmen og sikringerne altid er slukket før du tilslutter armaturet.

 

Hvilken traditionel belysning er disse LED High Bay armaturer en god erstatning for?

LED High Bays er en perfekt erstatning for konventionelle gasudladningslamper som HQL-, HPI- og HID-lamper. Fordelen ved LED armaturer er, at de er langt mere energieffektive end den konventionelle belysning. Du sparer i gennemsnit 70% i strømforbrug. Desuden er det fornuftigt at installere LED lyskilder i armaturer der sidder i høje højder idet LED teknologien har en meget længere levetid end den konventinelle har, hvilket derfor selvsagt, vil reducere vedligeholdelses- og udskiftningsomkostningerne betydeligt.

LED High Bay armatur er den perfekte løsning for dine traditionelle HPL, HPI, HQL eller HQI armaturer. LED High Bays er velegnet til belysning af områder med en høj loftshøjde på mellem 6 og 20 meter. Det kan for eksempel være varehuse, lagre og fabrikker. Takket være et beskyttelsesniveau på IP65 er disse armaturer også vand- og støvafvisende. Med LED High Bay lysarmaturet er du garanteret lav vedligeholdelses omkostninger samt en markant besparelse på energiregningen. Læs videre herunder om de populære LED High Bay armaturer...

Vis mere

El-installatør henvendelse

Til installatører og elektrikere samt til virksomheder med større, regelmæssige ordremængder, tilbyder vi særlige erhvervskunde fordele. Det kan f.eks. være op til 20 % rabat eller en personlig kontaktperson.

Udfyld felterne nedenfor, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt. Ønsker du at komme hurtigere i kontakt med os? Så kan du nå vores salgsteam direkte på telefon på 89 87 19 85

Denne mulighed er kun for fagmænd og virksomheder, brug venligst andre muligheder, hvis du er privatkunde.

Din forespørgsel er blevet indsendt!

Vores salgsteam vil kontakte dig hurtigst muligt. Vi vil sammen se på dine oplysninger og sammensætte dine personlige fordele. Tak for din henvendelse!

We are sorry

Desværre kan du kun anmode om et tilbud, hvis du er installatør eller virksomhed. Du kan altid benytte vores mændgerabat, som du kan kan finde på vores produktsider.