Guide til kontorbelysning

Når du vælger professionel LED kontorbelysning, giver det din virksomhed flere fordele. Du får nemlig ikke kun den bedste lyskvalitet, men du sparer også energi og penge. LED armaturer findes i forskellige former og varianter. Følg vores guide for at finde den bedste kontorbelysning til dig og dit behov.


Generel kontorbelysning

led_panelsled_panels

LED paneler

arrowarrow

LED paneler LED systemer er den perfekte erstatning for lysstofrør, men du kan også vælge at udskifte dine lysstofrør med LED-lysrør

 

Med LED-paneler opfylder du straks de eksisterende standarder og mere til:

UGR<19 er obligatorisk i kontorer (åbne kontorer, mødelokaler)
UGR<22 er idelle til receptionen og gågange.
UGR<16 er meget velegnet til brug i tekniske tegnerum.
DALI dæmpbar giver mulighed for en intelligent løsning og zonebelysning.
RGB + CCT Smart LED paneler, indstil nemt lysstyrke og farver

  

 

LED_downlightsLED_downlights

LED downlights

arrowarrow

LED skinnespots, LED downlights og indbyggede LED-spots er perfekte til supplerende belysning i storrumskontorer eller til grundbelysning i haller, showrooms, mødelokaler osv.

LED-skinnespots fås med en fremragende CRI (90-99 Ra) og bruges til at fremhæve produkter. 3-faset skinnelys giver et rum tre belysningsmuligheder i ét med vippelige spotlights. Ved at installere et 3-faset skinnesystem kan du belyse med en- eller trefaset lys; et multifunktionelt armatur, der tilpasser sig rummets formål.

 

LED indbygningsspots, her kan du vælge mellem:

Indbygningsspot med lyskilde eller indbygningsspot uden lyskilde.
Øvrige muligheder: vandtætte spots, påbygninsspots eller dæmpbare indbygninsspots.


Basis- eller accentbelysning | Dekorativ kontorbelysning

Professionel kontorbelysning er ikke komplet uden en dekorativ og/eller varm lystilsætning, som bl.a. skaber en behagelig atmosfære og fremmer kreativiteten. Med vores designer loftslamper, pendellamper og væglamper kan du nemt kombinere den rette arbejdsbelysning med et stemningsfuldt touch uden at gå på kompromis med fokus og produktivitet i et kontormiljø.

 

Designerlamper giver dog ikke kun en komplet belysningsplan på selve arbejdspladserne, men også i andre kontorområder.:

• Mødelokaler eller flexrum - Her kan de bruges som basisbelysning.
• Receptioner  - sørger for gæsterne føler sig velkomne.
• Kantiner og korridorer - Designerlamper giver disse rum bare lidt mere karakter.

ceiling_lightsceiling_lights
arrowarrow
pendant_lampspendant_lamps

Pendel lamper

arrowarrow
wall_lampswall_lamps

Væglamper

arrowarrow

Belysningsplaner for bæredygtig kontorbelysning kan forbedres yderligere med smarte tilføjelser eller funktioner. LED-strips giver f.eks. en smuk accent til det indre af et rum (gulve, vægge, trapper, møbler osv.). Har din kontorbygning lokaler, der kun anvendes delvist eller kortvarigt? Der findes forskellige armaturer som LED-sensorbelysning. Dette reducerer disse armaturers energiforbrug til et absolut minimum.

 

Glem ikke at udstyre dit kontor med nødbelysning (obligatorisk). Vi tilbyder to typer nødbelysning, som begge overholder NEN-standarderne

Flugtvejsskilte (piktogrambelysning) peger på den nærmeste nødudgang.

 


sensor_belysningsensor_belysning

Sensor belysning

arrowarrow
LED_stripsLED_strips

LED strips

arrowarrow
emergency_lightingemergency_lighting

Nødbelsyning

arrowarrow

Vil du læse en blog eller se en video? 

Klik herunder op et af billederne eller den blå tekst. 


Nogle anbefalinger til kontorbelysning i en nøddeskal!

LED-belysning giver mange muligheder for forskellige områder i kontorer. Her er vores anbefalinger til udformning af din belysningsplan!

Lysintensitet - Det anbefales at anvende mindst 500 lux og højst 1000 lux over skriveborde og arbejdsstationer (direkte arbejdsmiljø). I en radius på 50 cm omkring den direkte arbejdsstation kan lysintensiteten reduceres et niveau. I dette tilfælde mindst 300 lux (indirekte arbejdsområde). Det samme luxniveau anbefales i mødelokaler, mens tekniske tegnestuer i kontorer kræver mindst 750 lux og dermed 500 lux i det indirekte arbejdsområde.

Farvetemperatur - Kølige lysfarver, 4000K og 6500K, har en positiv effekt på fokus og koncentration på arbejdspladsen. Til generelle områder som korridorer, opholdsrum og kantine anbefaler vi at vælge varmt hvidt lys: 3000K eller endda 2700K. For at få den bedste oplevelse kan du vælge Human Centric Lighting. Disse armaturer tilpasser deres lysudbytte i løbet af dagen til mængden af naturligt dagslys på kontoret og til folks biometriske ur, hvilket sikrer maksimal visuel komfort.

DALI system -DALI giver dig mulighed for at gruppere armaturer og betjene dem samtidig. Nogle eksempler er at dæmpe armaturerne samtidigt, indstille timere, der automatisk tænder eller slukker en gruppe armaturer, eller anvende zonebelysning.

Optimal belysning af hjemmekontorer og fleksible arbejdspladser!

Kontortid kombineret med hjemmearbejde er den nye standard for mange virksomheder. Men at indrette et hjemmekontor er mere end at installere et (ergonomisk) skrivebord og en stol. Derfor er dagslys (vinduer) og god belysning på dit hjemmekontor meget vigtigt for at komme igennem arbejdsdagen med fokus og koncentration og levere den bedste præstation. Vores tips og ideer:

Installer 4000K LED-loftlamper (downlights, pendel- og/eller loftslamper) på op til 1000 lumen for at opnå de krævede 500 Lux og undgå lysforurening på din skærm. Brug en strålevinkel på 90° eller mere for at opnå en jævn lysfordeling

Sørg for ekstra belysning på dit skrivebord. Skrivebordslamper er en ideel løsning til dette, da de giver effektivt retningsbestemt lys. Desuden giver disse lamper en dekorativ tilføjelse, som kan føre til kreativitet.

 


Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi går lige til sagen: Vores tjenester kan være så omfattende, som du ønsker det! Vores ekspertise inden for belysning spænder fra skræddersyede tilbud til levering af skræddersyede belysningsløsninger.

Når du kontakter vores team for at få hjælp til dit kontorbelysningsprojekt, vil de basere sig på standardbaserede belysningsberegninger for at skabe en belysningsplan, der er perfekt til dine lokaler. 

Har du ikke brug for projektbelysning? Hvis du tilmelder dig vores PRO-konto, får du ikke blot de bedste indkøbsbetingelser, men du får også en personlig salgskontakt, som kan arrangere tilbud, mulighed for at købe på konto og/eller de bedste leveringsbetingelser, når produkterne er på lager.