• Gratis levering fra kr 720,- ekskl. moms kr 900,- inkl. moms
  • Til erhvervskunder: Køb på regning
  • Enkel og effektiv LED løsning
  • Op til 5 års garanti på LED lyskilder

Kontor belysning

LED belysning forbedrer medarbejderes velvære, skaber en følelse af identitet på arbejdspladsen og reducerer driftsomkostninger. Kontorbelysning må give effektiv belysning og samtidig skabe et harmonisk, blændfri miljø. Optimal belysning letter udførelsen af visuelle opgaver på arbejdspladsen og reducerer margenen af fejl. I kan spare på jeres energiforbrug, hvis i skifter fra konvetionelle lysstofrør eller halogenspots ud med LED-belysning. LED leverer ofte de mest energieffektive løsninger på markedet. I vores sortiment til kontorbelysning finder du blandt andet LED paneler, LED downlights og LED spot lamper.

FilterCategory
Nuværende søgning
1-24 ud af 222 resultater er fundet
Filter
Sorter efter

Hvad skal du overveje, når du køber kontorbelysning?

Hvis du skal til at købe kontorbelysning, er der et par ting, du bør tage hensyn til. Det skyldes, at EU har udstedt anbefalinger i NEN-EN 12464-1 for arbejdsmiljøer, som bør overholdes. De tre vigtigste af disse bestemmelser er belysningsstyrken (lux eller lm/m²), blændingsværdien (UGR) og lysfarven. I de følgende afsnit forklares det, hvad du skal vide om disse tre faktorer.

Hvilken belysningsstyrke har kontorbelysning brug for?

Lux-værdien bør aldrig være lavere end 500 lm/m² på kontorer. I gange og trappehuse behøver den dog kun at være op til 100 Lux. I områder, hvor der anvendes tekniske afskiltninger, er der foreskrevet en værdi på 750 Lux. De foreskrevne værdier findes i tabellen i næste afsnit.

Når du planlægger din kontorbelysning, skal du være særlig opmærksom på, at fordele lyset jævnt i hele rummet. Desuden bør du undgå at få mørke hjørner, hvor lysudbyttet ikke bliver så højt som i resten af omgivelserne. Det undgår du ved at fordele kontorbelysningen jævnt. Du bør derfor vælge LED armaturer, der udsender deres lys diffust og i alle retninger. Lyskilder til accentbelysning er derfor ikke egnede til almen belysning. De kan bedre bruges til at give ekstra lys i bestemte områder eller til at fremhæve objekter.

Hvad skal du være opmærksom på med hensyn til blænding (UGR)?

I arbejdsmiljøer bør kontorbelysningen have en værdi på UGR<19. På trapper og gangarealer er det tilstrækkeligt med en UGR < 25. Nærmere oplysninger findes i følgende tabel.

Område Lux UGR
Kontorer 500 19
Teknisk tegnestue 750 16
Åbne områder 100 28
Almen industriarbejde 300 25
Fin-industriarbejde 500 22
Trappehus en rulletrappe 150 25
Garderober 200 25
Klasselokaler 500 19

 

Hvilken lysfarve skal jeg vælge til kontorbelysning?

Ud over UGR og Lux spiller lysfarven også en vigtig rolle for belysning på arbejdspladsen. I princippet bør kontorarmaturer altid have en koldhvid (4000K) eller dagslyshvid (6500K) lysfarve. Det skyldes, at disse farvetemperaturer har høje blå værdier, som vækker kroppen og fremmer koncentrationen. Lysfarver med et højt rødt indhold (2700K og 3000K) er derimod afslappende for den menneskelige organisme og absorberer mange vigtige farvedetaljer. De bør derfor kun anvendes i spisestuen eller soveværelset.

Du kan belyse den "normale" kontorhverdag med koldt hvidt lys (4000K). Men hvis du har krævende, detaljeret arbejde i firmaet, hvor fokus spiller en stor rolle, f.eks. ved teknisk tegning eller lign. bør du vælge dagslys (6500K). Denne lysfarve er baseret på naturligt dagslys og giver derfor de bedste betingelser for krævende opgaver.

Hvilke LED armaturer er bedst egnede til kontorbelysning?

Hvis du ønsker at købe kontorbelysning, kan du vælge mellem et stort udbud af LED-armaturer. En af de mest populære lyskilder er LED paneler. De giver en særlig diskret belysning, da de kan monteres direkte på loftet eller endda indbygges i loftet. Det fungerer rigtig godt, hvis du har et nedhængt loft på dit kontor. Her skal du blot tage et af panelerne ud og indsætte dit nye LED panel i loftsrammen. Armaturerne fås derfor i forskellige størrelser, f.eks. 60x60cm og 30x120cm. Dette er den perfekte måde at matche panelstørrelserne på dit nedsænkede plade loft.

Hvis du ikke har et plade loft, er det ikke noget problem. Med vores Noxion LED panel tilbehør kan du fastgøre LED panelerne direkte til loftet eller hænge dem op under loftet med et ophængssæt.

Tidligere blev lysstofrør ofte installeret i kontorer. Du kan nemt erstatte dem med de nye LED lysrør. Du behøver ikke at skifte dine gamle armaturer ud, blot de gamle lysstofrør med et nyt LED lysrør.

Det du skal vide på forhånd er, om dit lysstofrørsarmatur fungerer med en konventionel forkobling (EM) eller en elektronisk forkobling (HF). Flimrer dine rør kort tid efter, at de er tændt? og bruger dit armatur en glimtænder? Så er det en konventionel forkobling, og du skal kigge efter LED lysrør med forkortelsen "EM". Hvis de ikke flimrer ved tænding, og ingen glimtænger er synlig, bruger dit armatur en elektronisk forkobling, og du skal købe LED-lysrør med forkortelsen "HF". Hvis du er usikker, kan du altid vælge et LED lysrør med forkortelsen "UN". Denne forkortelse står for universal og disse rør kan bruges til begge forkoblinger.

El-installatør henvendelse

Til installatører og elektrikere samt til virksomheder med større, regelmæssige ordremængder, tilbyder vi særlige erhvervskunde fordele. Det kan f.eks. være op til 20 % rabat eller en personlig kontaktperson.

Udfyld felterne nedenfor, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt. Ønsker du at komme hurtigere i kontakt med os? Så kan du nå vores salgsteam direkte på telefon på 89 88 09 71

Denne mulighed er kun for fagmænd og virksomheder, brug venligst andre muligheder, hvis du er privatkunde.

Din forespørgsel er blevet indsendt!

Vores salgsteam vil kontakte dig hurtigst muligt. Vi vil sammen se på dine oplysninger og sammensætte dine personlige fordele. Tak for din henvendelse!

We are sorry

Desværre kan du kun anmode om et tilbud, hvis du er installatør eller virksomhed. Du kan altid benytte vores mændgerabat, som du kan kan finde på vores produktsider.