Guide til Industriarmatur

Vælg professionelt LED armatur til industri og få masser af fordele til din virksomhed. LED belysning tilbyder ikke kun den bedste lyskvalitet, men det forbedrer også din belysningsplan i industrilokaler, samtidig med at du sparer betydeligt på energien og vedligeholdelsesbudgettet. Vores guide gør dig klogere på den bedste industrielle LED belysning.


Typiske industrilokaler

LED lysrender i industrielt værkstedLED lysrender i industrielt værksted

LED Lysrender

PilPil
LED lysseriesystem på bil værkstedLED lysseriesystem på bil værksted

LED Lysseriesystemer

PilPil
High Bays industrielt loftHigh Bays industrielt loft

LED High-Bays

PilPil

"Typiske industrilokaler" omfatter alle mulige industri områder som ikke er pålagt specielle regler og sikkerhedskrav. Fra lagerbelysning til værkstedsbelysning, til højloftede fabrikshaller og samlebånd (non-food og ikke-kemisk). Afhængigt af virksomhedstype, kan det være påkrævet at industriel belysning er stød- og vandtæt (indendørs og/eller udendørs) og at det samtidigt har et utroligt kraftigt lysudbytte. 

• (Vandtætte) LED Lysrender & LED Lysseriesystemer - Standard loft (≤ 4 meters): produktionshaller, samlebånd, fabrikker, lagre og værksteder.

• (Vandtætte) LED High-Bays - Højt loft (≥ 4 meters): produktionshaller, samlebånd, fabrikker, lagre og værksteder.

• (Vandtætte) LED Projektører - Læsseramper (udendørs og indendørs) og terrænbelysning.

Er du tilfreds med dine nuværende armaturer? Gamle lyskilder kan nemt og simpelt udskiftes med bæredygtige LED lysrør og LED damppærer.

Lastbil værksted med LED projektørerLastbil værksted med LED projektører

LED Projektører

pilpil
Samlebånd belyst med LED lysrørSamlebånd belyst med LED lysrør

LED Lysrør

pilpil
Produktionshal med LED damplamperProduktionshal med LED damplamper

LED Damplamper

pilpil

Lysstyrke er en afgørende faktor når det kommer til industriel belysning. Afhængigt af industrien, så skal lysudbyttet matche Lux standarden (BS EN 12464-1). For at bestemme det korrekte antal lumen, skal nedenstående faktorer tages med i overvejelserne:  

• Installations højde - Jo højere lyset skal installeres, jo højere skal lysudbyttet være for at opnå den påkrævede Lux. 

• Strålevinkel - Jo højere armaturet installeres, jo mindre skal strålevinklen være. Lyset skal hovedsageligt nå gulvet og ikke væggene. 

• Indbyrdes afstand - Antallet af armaturer som installeres og afstanden i mellem dem kan have indflydelse på hvor høj lumen er nødvendigt. 

Vi hjælper gerne med rådgivning og tips til din industrielle virksomhed. Du kan kontakte vores lyseksperter, hvis du er interesseret i professionelle lysberegninger og/eller planer. Brug for mere generel information, så læs videre her.


Industrielle omgivelser med strenge regler og krav

Høj regulatorisk industri omfatter industrielle omgivelser som skal leve op til stenge BS EN standarder og andre regler, som f.eks i fødevareindustrien. Men også i omgivelser hvor der arbejdes med kemiske stoffer som kan have indflydelse på omgivelserne, som f.eks installeret belysning. Specielle armaturer er derfor anbefalet i disse områder.

• HACCP belysning - Armaturer lavet specielt til fødevarebranchen med sikkerhedsgaranti. Mere information kan findes på denne side. 

• GRP belysning - Disse vandtætte armaturer er lavet af glasforstærket plast  (glass reinforced plastic), og er modstandsdygtige overfor kemiske stoffer såsom ammoniak. 

• PMMA belysning - Armaturer som er modstandsdygtige overfor kemikalier; normalt er det specifikt angivet hvad modstandsdygtigheden er pr. kemisk materiale.  

LoftlampeLoftlampe

HACCP Belysning

pilpil
lysrenderlysrender

GRP Belysning

pilpil
PMMA lysrendePMMA lysrende

PMMA Belysning

pilpil

Leder du efter et specifikt produkt? Ring til os, vi har alt!

tlf. 89 88 09 71   


Har du brug for mere information til at vælge den helt rigtige lysplan til dig? Herunder finder du artikler og blogs, som sikkert vil interessere dig. 

Industri armatur er meget forskelligartet. Hvis du vil vide mere om de bedste belysningsløsninger til et bestemt industrielt område, så kan du finde mere i nedenstående blogs og kategorier. Lær mere om belysnings standarder (EN 12464-1) og ledningsgennemføring, eller læs om de bedste metoder til at installere specifikke armaturer og/eller belysning til bestemte områder.


LED lysrender i fødevareindustrienLED lysrender i fødevareindustrien

Alt du bør vide om HACCP i fødevareindustrien! 

Først og fremmest, hvad er HACCP? Kort sagt, så er det et kvalitetssikkerhedssystem i fødevarebranchen som henviser til de foranstaltninger der skal træffes for at sikre sikkerheden igennem hele fødevareprocessen. HACCP står for "Hazard Anaysis Critical Control Points", det oversætter vi til risikoanalyse of kritiske styrepunkter og det omfatter forskellige områder hvor specielle regler og krav gælder, herunder den installerede belysning. I dette tilfælde skal armaturer i følge HACCP standarden være udstyret med følgende egenskaber:

Stødsikkert (IK) og stænkvandtæt (IP).

Lavet af glatte og kemisk modstandsdygtige materialer som er nemme et gøre rent. 

Splinterfri. Armaturet må ikke indholde materialer af glas.

Disse foranstaltninger er fast lagt for at undgå fysisk fare (glas eller andre skarpe genstande), mikrobiologisk fare (bakterier, virusser og skimmelsvamp) og/eller kemisk fare (toksiner i skimmel, pesticider osv.). I sidste ende er det for at beskytte forbrugeren fra at blive syg og/eller få varige skader. Hvis armaturet lever op til reglerne, vil den blive HACCP certificeret.

Installations højde High BaysInstallations højde High Bays
Kommer snart: Standard belysningsplaner til industrien!

Sådan vælger du det optimale Lumen antal!

Som nævnt tidligere afgøres et passende lysudbytte af typen af industrielt arbejde (Lux standarden) kombineret med især installationshøjde og strålevinklen, men højst sandsynligt også af den gensidige afstand. I tabellen herunder finder du en indikation på specifikationerne du har brug for ved installation af LED High-Bays i et højloftet industrielt område. 

Loftshøjde (M) Strålevinkel (D) Lumen (lm)  Overflade (M2) Wattage (W) Erstatter (W)
3 - 4M 90° - 120° Up to 10.000lm 6 - 14M2 30 - 70W 200W
4 - 6M 90° - 120° 10.000 - 20.000lm 8 - 21M2 70 - 100W 200 - 250W
6 - 8M 90° - 120° 20.000 - 25.000lm 12 - 28M2 100 - 150W 250 - 400W 
8 - 10M 60° - 90° 25.000 - 28.000lm 9 - 20M2 150 - 200W 400 - 500W
10M > 60° - 90° 28.000 - 35.000lm 12M2 > 200 - 300W 400 - 500W

* We have prepared some standard industrial lighting plans for you! These will give you an impression on what you need to pay attention to. You can access them by clicking on the blue button: "View our standard lighting plans''.


Hvordan kan Lyskilderdirekte hjælpe dig med at implementere en bæredygtig og professionel industribelysning? 

Hos os får du hjælp med alt lige fra rådgivning til skræddersyede belysningsplaner og valg af produkter. 

Så snart du kontakter vores lyseksperter, vil de lave beregninger baseret på standard (BS EN 12464-1) og lave en belysningsplan, som passer perfekt til din virksomhed og bygning. I denne plan vedlægger vi også et kort , så dine installatører kan se hvordan vores LED belysningsløsning installeres optimalt. Lige så snart planen er lagt fast, kan vi ovenikøbet skabe en 3D simuleret version, så du visuelt kan se hvordan reultatet vil være. Lyder det interessant? Så kontakt os på tlf. 89 88 09 71

Leder du ikke efter en belysningsplan, men bare de bedste produkter til de bedste priser? Ved at registrere dig som PRO Erhvervskunde får du ikke kun de bedste indkøbsbetingelser, du vil også få en personlig kontaktperson, som sætter tilbud sammen til dig, arrangerer betaling på faktura og/eller de bedste og hurtigste leveringsbetingelser når produktet er på lager.