Hvordan vælger jeg det rigtige LED rør?

Skift fra konventionel (fluorescerende) rør til LED rør, er et smart valg som er enklere og hurtigere end mange tror. Spar op til 70% af elforbruget, og reducer vedligeholdelsesomkostningerne.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Det er vigtigt at vælge det rigtige LED lysrør til den korrekte anvendelse. De 3 mest almindelige kriterier for valg af LED-lysrør er:

 

- Montering og rørets tykkelse:

Der er 2 typer almindelige TL størrelser. Den tynd type er et T5 TL rør. Den har en diameter på 16 mm og har en G5 fatning. Fatningen er enden af TL-røret, hvor de 2 stifter er placeret. Med en G5 fatning er stifterne anbragt 5 mm fra hinanden. Det andet ofte anvendte rør, er et T8 rør med en diameter på 26 mm. Denne har en G13 fatning hvor stifterne i enderne 13mm fra hinanden. Der er andre typer af rør, men G5 og G13 er de mest almindelige.

 

- Lysrørets længde:

De mest almindelige størrelser af T8 rør er 59cm, 120cm og 150cm. De mest almindelige T5 rør er 115 og 145cm. Ved konventionelle TL-rør hænger længden sammen med watten. Hvis for eksempel skal erstatte dit gamle 58% watt rør, har dette en længde på 150 cm. Dette kan dog godt variere ved T5 rør.

 

T8

 

Philips t8 t5 ledtubes

18W = 59cm lysrør

36W = 120cm lysrør

58W = 150cm lysrør

 

T5

 

54W = 115cm lysrør
49W & 80W = 145cm lysrør

Hvis der for eksempel står ’’14-36w’’ på LED røret, betyder dette at den bruger 14 watt, men erstatter 36 watt, for et almindeligt lysstofrør. For nemheds skyld angiver vid den gamle watt i produktnavnet på LED-rørene.

 

- Farvekode:

 

Farven på røret angives normalt med en farvekode. Her vises et kort overblik over de mest almindelige farvekoder:

827 = 2700 Kelvin = ekstra varm hvid

830 = 3000 Kelvin = varm hvid

840 = 4000 Kelvin = kold hvis

865 = 6500 Kelvin = dagslys

 

Hvilket type LED rør skal jeg vælge?

Vi forhandler to typer af TL LED rør, der passer til hver deres ballast. Vi forhandler TL LED rør som passer til elektronisk ballast eller konventionel ballast

 

1. Konventionel ballast:

Dit nuværende TL rør blinker sandsynligvis ved opstart og bruger en starter/glimtænder i armaturet. Her kan du benytte de LED rør, hvor der medfølger en starter som ofte er afbilledet.

 

2.Elektronisk ballast:

Dine TL rør starter med det samme, og der sidder ingen starter/glimtænder i armaturet. Her skal du vælge et HF / high frequency LED TL rør (uden starter)

 

 

Bemærk, ikke kun justere dine armaturer eller installation som forkoblinger; uanset rådgivning eller tekniske muligheder. Hvis du ønsker at gøre dette, skal du have din installation godkendt igen!

 

Det universale LED TL rør:

De universelle Philips LED TL UN rør er en ny teknologi til brug af konventionel ballast og i elektroniske ballast, såvel som strømforsyning. Denne er ideel, når du benytter forskellige typer af armaturerHar du brug for rådgivning vedrørende LED rør?

Du er altid velkommen til, at kontakte vores lysteam hvis du er i tvivl om, hvilket LED rør du skal benytte.