Hvilken farvetemperatur?

living room color temperature


Hvilken farvetemperatur skal man vælge? Når du i dag køber lys pærer, bliver der oplyst hvad farvetemperaturen er. Farvetemperaturen oplyses i Kelvin. Den optimale farvetemperatur estimeres normalt til 2700 Kelvin. Denne masse giver et varmt og behageligt lys – og jo højere Kelvin-værdien er, jo koldere et lys giver lyskilden. Herunder prøver vi at give dig en ide, om hvor de forskellige farvetemperaturer benyttes.


Ekstra varm hvid: <2700K


Under 2700 Kelvin får du en ekstra varm favetemperatur, som benyttes i for eksempel i en cafe eller en lounge. Man kan næsten sammenligne farvetemperaturen med et stearinlys. En gammeldags glødepære har en farvetemperatur der svarer til 2700 Kelvin.

Cafe, restaurant, stue og soveværelse osv.
Varm hvid: 2700 - 3300K


Med en farvetemperatur imellem 2700-3300 Kelvin får du det der minder mest om naturligt lys og den farvetemperatur der er mest benyttet. Trenden går hen imod lidt koldere lys i forhold til glødepæren.


Hjem, hotel, spisesteder mv.Neutral hvid: 3300 - 5300K


Neutral hvid, Kelvin mellem 3300 og 5300, er ideel til områder hvor koncentration og de visuel krav er i højsædet. Høje kelvin tal benyttes på for eksempel på kontorer, og i supermarked.


Kontor, butik, restaurant mv.Dagslys: >5300K


Dagslys belysning på 5300 Kelvin og mere, benyttes i industrien, på skoler og hospitaler, blandet andet fordi det øger koncentration og ydeevnen.


Hospitaler, skoler, industri mv.


restaurant

living room

office

industry


Er du i tvivl om hvilken farvetemperatur du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os.

 
Er det muligt at ændre farvetemperaturen på en lys-pære?

 

Mulighederne indenfor belysning udvikler sig hele tiden, i dag er det også muligt med nogle LED pærer, såsom Philips DimTone, kan du ændre farvetemperaturen på pæren Pæren starter på 2.700K W hvilket er varm hvid, men som du dæmper pæren bliver lyset varmer og dæmpet ned det 2200 Kelvin, ekstra varm, næsten ligesom et stearinlys.