89 88 09 71 Min konto

Er du forhandler eller el-installatør?

  • Få op til 20% mængderabat
  • Personlig salgskontakt
  • Hurtig levering
Er du allerede kunde her? Log ind

Professionel eller installatør?

Opdag her dine personlige fordele
  • Gratis levering fra kr 720,- ekskl. moms kr 900,- inkl. moms
  • Til erhvervskunder: Køb på regning
  • Enkel og effektiv LED løsning
  • Op til 5 års garanti på LED lyskilder

B22 LED pærer | B15 LED pærer

I denne kategori kan du finde alle LED pærer med en B22 eller B15 sokkel. En B22 og B15 LED pære ligner en traditionel pærer, men med alle fordelene ved en moderne teknologi. Alle LED Pærer hos Lyskilderdirekte er af den højeste kvalitet og fra kendte mærker, såsom Philips og Osram. Vi har LED Pærer I mange forskellige forme og størrelser, f.eks. stearinlys form eller globe formet. Køb dine B22 LED Pærer hos Lyskilderdirekte. Klik her og læs videre om bajonet pæren...

FilterCategory
Nuværende søgning
1-24 ud af 36 resultater er fundet
Filter
Sorter efter

Hvad er en bajonet pære?

En bajone pære er en pære med to stifter, der glider indad og udvider sig i slidserne inde i fatningen, når de er på plads. B22 og B15 er betegnelsen for bajonet pærernes sokler som passer i bajonet fatninger. Betegnelserne B22 og B15 kommer af, at de to standardstørrelser har hhv. en diameter på 22 mm (B22), og den lidt mindre, (B15) på 15 mm.

 

Kan LED bajonet pærer erstattes af pærer med skruesokkel?

Ja, det kan de, men det kræver at du konverterer soklen fra bajonetgreb til skruegevind. Se eventuelt vores udvalg af sokkel adaptere her. Bajonet sokkelssystemet er ældre end det moderne skruebasesystem. Bajonet modellen er dog stadig standardversionen på trods af populariteten af flere andre pærer, såsom E27 LED pæren og E14 LED pæren. Ikke desto mindre er bajonetsoklen efterhånden ved at blive trukket tilbage fra markedet. De anvendes kun i ældre installationer, offentlige rum eller steder hvor pærer kan blive stjålet. Efterhånden erstattes de af de moderne E14- eller E27-skruepærer. Bajonetpærer er stadig eftertragtede til antikke eller kunstneriske belysningsdesigns.

Der findes mange muligheder for B22- og B15-baser, og vi vil vejlede dig i at vælge dem, du har brug for; så du stadig kan udskifte dem indtil din elektriske installation bliver moderniseret. Vi anbefaler naturligvis at du udskifter dem med en LED pærer så hurtigt som muligt: sådan, at du i dit hjem, din bygning eller din boligblok vil kunne begynde at drage fordel af denne nye teknologi.

 

Hvordan vælger jeg den rigtige B22 LED pære?

Før du køber en erstatning for din B22-pære, er det vigtigt at vide, hvordan den skal monteres, så du undgår at købe den forkerte type sokkel: fatningen skal være kompatibel med soklen, og pæren skal passe i lampen.

  • Dæmpbar løsning

Overvej ved samme lejlighed om det skal være en dæmpbar bajonet pære du vil købe. En dæmpbar B22 pære er en passende mulighed for at skabe en særlig atmosfære i et rum eller blot for at spare mere energi.

Når du vælger en ny LED pære med en B22 bajonetsokkel, kan det være klogt at sikre sig den passende farvetemperatur, som måles i Kelvin (K). Dette er angivet i produktbeskrivelsen her på vores hjemmeside. Jo højere Kelvin-tallet er, jo koldere er farvetemperaturen. En B22 LED pære: - mellem 1500 og 3500K anbefales til et rum beregnet til afslapning. En kelvin mellem 3500 og 6500 fremmer koncentrationen på arbejdspladsen. Kort sagt er en LED B22 pære et effektivt alternativ til de gammeldags B22 glødepærer. B22 LED pærer fås i varm hvid, kold hvid og dagslys. Med deres fremragende farvegengivelse og lysfordeling med LED teknologien giver vores LED B15- og B22-sokkelpærer kvalitetsbelysning til boligområder, restauranter og hoteller. De er også ideelle til brug i rum, der skal være stærkt oplyst i længere tid.

Man tænker ofte på antallet af watt, når man taler om lysudbytte. Dette er den målestok, der anvendes til at bestemme en konventionel pæres effekt. Jo højere effekt, jo kraftigere lys, jo højere energiforbrug! LED pærer bruger meget mindre energi til at producere lys. Referenceenheden er derfor forskellig. Derimod er det lumen (lm) som er gældende. Denne enhed giver ikke oplysninger om effekten, men om den mængde lys, der udsendes. Naturligvis bruges enheden watt stadig om LED pærer, men det kan være misvisende. For eksempel svarer en LED pære på 9,5 watt (med ca. 800 lm) til en gammeldags glødepære på 60 watt.

 

Hvilke former findes B22 LED pærer i?

De kan have former som: pære, krone, kerte, kugle, Edison m .fl. Det er vigtigt at sikre sig, at soklen på en B22 LED pære har de samme mål som den traditionelle pære man vil erstatte den med, ellers passer den nye LED pære ikke i din lampe. De mest populære former er den almindelige pæreform, kroneformkerte pæreform,  og Edison formen.

 

Hvor bruges LED bayonet pærer?

Denne type pæresokkel er gået hen og blevet mindre almindelig, men findes stadig på mange gamle lysekroner eller i stikdåser på byggepladser. De kan også findes i udendørs lanterner. De anvendes helt almindeligt i de fleste rum i huset, hvor denne fatning forekommer. Den mindre version LED B15 er særligt velegnet i symaskiner. 

I øvrigt findes der også helt andre varianter af bajonetpærer: Hvis der efter B'et for grundtypen følger et andet stort bogstav, svarer det til en anden specifikation af pæren. F.eks. henviser bogstavet "A" til bilsektoren ("A" står for automotive). Der er forskellige betegnelser for fatningen afhængigt af typen af billygte:

BA15: retningsviserblinklys, bremselys, baklys, tågebaglygter, kørelys og nummerpladelys.

BAU15: indikator (farvede lys)

 

Hvordan udskifter man en bajonetpære?

Installationen er hurtig og nem. Der er heller ikke behov for elektriske justeringer. Med sine 2 stifter på siden skal den skubbes ind og klemmes fast af soklen. Pæren er hægtet på fatningen med et trykdrej og skal altså ikke skrues fast under drejningen.

 

Hvad er fordelene med LED bajonetpærer?

Pærerne fungerer på 230 volt (uden transformer). B22 pærer er også pålidelige og robuste. De fås i forskellige wattstyrker (fra 2 til 15 watt), både til hovedbelysning af et rum og til små dekorative lamper. Sammenlignet med gammelldags glødepærer eller kompakte lysstofrør har denne type LED pære et højere lysudbytte og giver et kraftigt og jævnt lys uden at gå på kompromis med effektiviteten. Takket være LED teknologien resulterer LED pærens større energieffektivitet i et lavere elforbrug! 

En anden stor fordel med LED bjonetpærer er at de tænder med det samme, hvilket betyder, at du ikke behøver at vente på, at lyset er perfekt. Desuden afgiver de meget lidt varme sammenlignet med glødepærer, hvilket kan være en fordel på nogle steder, hvor pærernes varmeafgivelse kan være et problem. Der er ingen risiko for forbrænding og lysdioderne udsender ikke ultraviolette stråler. Desuden er LED pærer genanvendelige og forurener ikke miljøet, især fordi de ikke indeholder noget sundhedsskadeligt materiale.

  • Betydelige besparelser og uovertruffen levetid. 

Strømforbruget for en LED pære med bajonet er ca. 8-10 gange lavere end for en traditionel glødepære, hvilket naturligvis giver betydelige besparelser på dine energiomkostningerne. Desuden er LED B22 og LED B15 pærerne specielt designet til at holde, da de har en meget lang levetid: mellem 10.000 og 25.000 timer i gennemsnit og det gælder med en ydeevne lige til slutningen af LED pærems levetid.

LED belysning kan være lidt dyrere end glødepærer, men LED pærer har en makant længere levetid. Det betyder, at de næsten aldrig mere behøver at blive udskiftet. Det er meget fordelagtigt især hvis der er omkostningerne ved udskiftning af en pære i bygninger uden vicevært.

I denne kategori kan du finde alle LED pærer med en B22 eller B15 sokkel. En B22 og B15 LED pære ligner en traditionel pærer, men med alle fordelene ved en moderne teknologi. Alle LED Pærer hos Lyskilderdirekte er af den højeste kvalitet og fra kendte mærker, såsom Philips og Osram. Vi har LED Pærer I mange forskellige forme og størrelser, f.eks. stearinlys form eller globe formet. Køb dine B22 LED Pærer hos Lyskilderdirekte. Klik her og læs videre om bajonet pæren...

Vis mere

El-installatør henvendelse

Til installatører og elektrikere samt til virksomheder med større, regelmæssige ordremængder, tilbyder vi særlige erhvervskunde fordele. Det kan f.eks. være op til 20 % rabat eller en personlig kontaktperson.

Udfyld felterne nedenfor, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt. Ønsker du at komme hurtigere i kontakt med os? Så kan du nå vores salgsteam direkte på telefon på 89 87 19 85

Denne mulighed er kun for fagmænd og virksomheder, brug venligst andre muligheder, hvis du er privatkunde.

Din forespørgsel er blevet indsendt!

Vores salgsteam vil kontakte dig hurtigst muligt. Vi vil sammen se på dine oplysninger og sammensætte dine personlige fordele. Tak for din henvendelse!

We are sorry

Desværre kan du kun anmode om et tilbud, hvis du er installatør eller virksomhed. Du kan altid benytte vores mændgerabat, som du kan kan finde på vores produktsider.