Hvordan vælger jeg den rigtige E27 LED pære?

E27 LED bulb

Hvad er en E27 pære?


E27 pæren er den mest almindelige pære, vi har i vores hjem i dag. Den er bedst kendt som “stor skrue”. E27 refererer til selve foden på pæren, som du skruer ind i lampens fatning. Soklen på denne pære måler 27 millimeter i diameter, deraf navnet E27. E27 pæren kan variere i form og størrelse, men soklen er altid den samme.


Hvordan ser en E27 pære ud?


Nutildags kan man købe E27 pærer i flere forskellige former og varianter. Den kan fås som en PAR form, eller i globeform, den laves til lysekroner, i snoet udgaver, eller rørformet,  pæreformet og meget mere. E27 pæren bruges i loftslamper, sengelamper og gulvlamper, og anvendes i stuer eller som spotlightbelysning i køkkener. Takket være LED teknologien findes der i dag E27 LED pærer i retrostil med gyldent, farvet glas eller med klart glas og synlige kultråde som ligner de gammeldags glødepærer til forveksling. På vores hjemmeside kan du bruge søgefilteret og vælge, hvilken form du ønsker til dine E27 pærer. Her vises nogle enkelte eksempler af de mest populære E27 varianter:
 

Miljøvenlige E27 pærer - E27 pæren findes både som glødepære, halogenpære og som LED pære. Glødepærer produceres ikke længere, fordi 95% af den krævede energi omdannes til varme i stedet for lys, levetiden er kun 1000 timer, og pærerne indeholder det giftige stof kviksølv. LED pærer indeholder ikke giftige stoffer, har en levetid på op til 40.000 timer (4-15 år) og bruger mindre elektricitet til at producere lys. Læs her mere om fordelene ved LED pærer: LED VS halogen.


Vil du 'også' skifte over til E27 LED pærer?


Når du vil skifte til LED pærer, er det vigtigt at undersøge, hvor meget watt din gamle halogen- eller glødepære har. Tidligere betød watt, hvor meget lys en pære udsender, men det gælder ikke for LED pærer og deres lave energiforbrug. I dag vælger du en LED pære efter antallet af lumen, dvs. lysintensiteten som pæren udsender. På vores hjemmeside kan du bruge søgefilteret og vælge, hvilken watt din gamle pære har og finde en passende E27 pære med LED teknologi. Her finder du de mest populære E27 LED pærer i vores sortiment:  

Vælg en passende farvetemperatur til din LED pære


Farvetemperaturen måles i Kelvin og betyder, hvilken farvetone en pæres lys har. Farvekoden kan variere fra en lav farvetemperatur, der har et varmt, glødende lys med meget rødt i, til en høj farvetemperatur, der har et koldt lys med en masse blå i. En pære der har en farvetemperatur på 2700K, giver et varmt og hyggeligt lys. Det er vigtigt at overveje, hvilken farvetemperatur lyset skal have. Se mulighederne herunder:1700K- 2400K
2400 - 2700K
3000K
4000K

 

6500K

 


Findes E27 LED pærer også i en dæmpbar version?


Ja, det gør de, og for det bedste resultat bør du bruge en LED lysdæmper! Når du søger efter din E27 pære, kan du i vores sortiment også finde en E27 LED pære med dæmpbar funktion. Når du dæmper en LED pære, falder dens lysstyrke. Udover en hyggelig stemning, gør denne funktion det også muligt at reducere dit energiforbrug simpelthen fordi en dæmpet pære bruger mindre energi.


Der findes også en serie af LED pærer, hvor det er farvetemperaturen du kan dæmpe og ikke kun lysstyrken. Dette er muligt med f. eks Philips pæreserie kaldet Dimtone og med Dim-to-Warm fra Noxions kollektion. Farvetemperaturen kan altså dæmpes fra et varmt hvidt lys på 2700K ned til en endnu varmere glød på 2200K. 

Det vil sige, at med den samme pære, kan du skabe stemningsbelysning til fredag ​​aften og senere skrue op til et varmt hvidt funktionelt lys når der f.eks. er læsning på programmet.