89 88 09 71 Min konto

Er du forhandler eller el-installatør?

 • Få op til 20% mængderabat
 • Personlig salgskontakt
 • Hurtig levering
Er du allerede kunde her? Log ind

Professionel eller installatør?

Opdag her dine personlige fordele
 • Gratis levering fra kr 720,- ekskl. moms kr 900,- inkl. moms
 • Til erhvervskunder: Køb på regning
 • Enkel og effektiv LED løsning
 • Op til 5 års garanti på LED lyskilder

LED strips

LED Strips bruges ofte steder, hvor der er begrænset plads. LED Strips er ideelle til dekorative formal. De findes I to forskellige længder og kan forkortes for hver 10. centimeter. En anden fordel er, at de er tilgængelige i en masse forskellige farvetemperaturer, så du kan skabe den perfekte stemning. Grundet LED teknologien, så er energiforbruget ved brug af LED Strips meget lavt. Køb dine LED Strips hos Lyskilderdirekte, vi garanterer dig billige LED Strips og hurtig levering! Klik og læs herunder videre om LED strips...

FilterCategory
Noxion
Nuværende søgning
1-24 ud af 55 resultater er fundet
Filter
Sorter efter

Hvad er LED strips?

LED strip

 

LED strips, LED bånd eller LED lysbånd - kært barn har mange navne! LED strips er fleksible lysbånd, der fungerer som supplerende belysning eller accent belysning i forskellige omgivelser. En LED strip er et antal små LED pærer placeret på et elektronisk printkort. 

Godt at vide! Før du tænder et LED bånd skal du have rullet båndet helt ud. Hvis du ikke gør det, risikerer du, at LED båndet bliver for varmt og går i stykker.

 

 

Hvad er fordelen ved LED bånd?

Der er flere fordele ved brugen af LED bånd. Nedenfor viser vi de vigtigste:

 • LED teknologi sparer dig i gennemsnit for 70 % energi i forhold til konventionel belysning.
 • Det har en lang levetid på gennemsnitligt 50.000 timer.
 • På grund af LED båndets fleksible design kan denne type belysning også placeres på ujævneoverflader samt i hjørner.
 • Et højt lysudbytte, helt op til 2230 lumen pr. meter.

 

Hvilke LED lysbånd findes der?

Der findes to typer: SMD og COB. Forskellen på de to typer handler om den anvendte teknologi. SMD LED lysbånd kan genkendes på de mange LED pærer (lysdioder), som er fastgjort på båndet i en fast afstand. Det afhænger af selve LED lysbåndet, hvor mange lysdioder der er placeret efter hinanden (der kan f.eks sidde 60 eller 120 lysdioeder pr. meter). COB LED lysbånd kan genkendes på den enkelte LED stribe, der er placeret på båndet. Dette sikrer et ensartet lysudbytte uden afbrydelser. Både SMD og COB LED strips fås som dæmpbare LED lysbånd og som ikke dæmpbare. Du kan også finde LED lysbånd som virker med SMART belysning og i flere forskellige farver. Ved at benytte vores filter, finder du nemt det rigtig lysbånd.

 

Kan man klippe i et LED lysbånd?

Ja, det kan man! Men husk, at du kun kan afkorte LED strips på de angivne steder på båndet! Der er vist tydelige skærelinjer, ofte med et saksesymbol. Skærelinjerne er placeret på båndet, så LED strip’en efter afkorting stadig fungerer lige så godt som før.

 

Kan du slutte flere LED strips til hinanden?

Ja, det er muligt at tilslutte flere LED strips. Husk dog på, at watt forbruget på de tilkoblede LED strips skal være kompatibelt med LED driverens (strømforsyningens) maksimale watt belastning. Hvis du overskrider denne belastning, vil LED strips’ne ikke fungere korrekt eller slet ikke fungere. Noxion LED driverne i vores sortiment har en maksimal belastning på 150W. Så længe dette watt forbrug ikke er nået, kan du forbinde flere LED strips sammen. De kan tilsluttes på to måder:

 • Enten ved at forbinde to han/hunstik sammen. Denne forbindelse er tydeligt synlig og kan i nogle situationer opleves som forstyrrende.
 • Eller ved at bruge et LED strip forlænger stik. På denne måde bliver sammenslutningerne praktisk talt usynlige. Disse forlængerstik fås i vores sortiment.

Husk altid at kontakte en autoriseret el-installatør med spørgsmål til monteringen.

 

Hvilke længder af LED strips findes der?

I vores sortiment findes der LED strips i følgende længder: fra 1,8 meter og helt op til 10 meter. Længden af en LED strip kan som tidligere forklaret, forlænges ved at sammenkoble to strips. Dette giver dig mulighed for f.eks. at lave en LED strip på længere end 10 meter.

LED Strip Inkorten
LED Strip Muur

 

Hvilke lysfarver har et LED lysbånd?

LED lysbånd fås i mange forskellige farver og kelvin. Det er kun fantasien der sætter grænser her! Med lysfarver har LED strip’en én farve som med SMART belysning kan skifte mellem utrolig mange forskellige farver. Med farvetemperaturen derimod, er det kelvin du skal holde øje med. Se mere om farvetemeperaturer her. De fire farvetemperaturer vi tilbyder er følgende: 

 • Meget varm hvidt lys (2700K); denne farvetemperatur giver en atmosfærisk belysning.
 • Varm hvid (3000K); dette lys giver et indbydende klart lys til et åbent rum.
 • Kølig hvid (4000K); har et frisk udseende, der bidrager til god koncentration.
 • Dagslys hvidt (6000K);giver et skarpt blåligt lys.

 

Hvor kan jeg placere LED bånd?

LED bånd kan placeres overalt hvor man vil have moderne LED belysning! Det kan være i hjemmet, i butikker, i restaurationsbranchen, -du behøver ikke at begrænse dig! Det kan være på lofter, vægge og gulve, og de kan fastgøres på trapper og selv til møbler. Derfor er LED båndene meget populære. Tænk også på under køkkenskabe, på indersiden af et klædeskab eller som ramme om et foto for at lyse det op. Mulighederne er uendelige og grundet det store udbud af lysfarver og lysudgange gør det dem virkelig anvendelige som godt supplement til en indirekte belysning.

 

Hvad skal jeg bruge for at et LED bånd virker korrekt?

For at få en eller flere LED bånd til at virke korrekt skal du bruge følgende tilbehør: et strømkabel og en LED driver (strømadapter) til hvert LED bånd. LED drivere og strømkabler findes på denne side

Tip: Vi anbefaler at du bruger en aluminiumsskinne/profil til dine Noxion LED bånd, det vil sørge for at de forblive afkølet under afbrændingsprocessen og derved sikret dem en længere holdbarhed.

 

Installation: Hvordan virker LED strips?

LED strip’en forbindes til LED driveren ved hjælp af et han/hun-stik. Du starter med at tilslutte LED driveren til strømkablet. Derefter ruller du LED strip’en ud og forsyner den med strømmen via LED driveren. Du har to muligheder for montering af LED strips’ne:

 • Enten klæber du den fast på en overflade eller genstand.
 • Eller placerer dem i en aluminiums profil.

Vores Noxion aluminiumsprofiler leveres med praktiske klips. Du skruer disse klips fast på det ønskede ophængningssted, hvorefter du klikker aluminiums profilen ind i dem. LED strip’en er på denne måde fastgjort i selve skinnen.

Husk altid at kontakte en autoriseret el-installatør med spørgsmål til monteringen.

 

Hvordan monterer man LED bånd?

Før du klistrer et LED bånd fast, er det en god idé at gøre overfladen ren, tør og fedtfri. På denne måde vil LED båndet sidde bedst fast. Derefter kan du fjerne den beskyttende film, og trykke det godt fast mod overfladen.

 

Findes der også LED bånd med fjernbetjening?

Ja, det gør der! Vi har flere Noxion LED bånd, der fungerer med en fjernbetjening. Til dette formål har du brug for et stik, som monteres mellem LED driveren og LED strip’en. Hos os kan du købe  WAGO-samlemuffe og styre dit Noixion LED bånd med en dertilhørende fjernbetjening. Vil du derimod bruge en trådløs fjernbetjening til dit SMART HOME belysningssystem så kan du fra vores Calex serie købe LED strips og fjernbetjening der passer sammen.

Leder du efter en anden multifunktionel LED lyskilde? Tag et kig på vores LED indbygningsspots!

LED Strips bruges ofte steder, hvor der er begrænset plads. LED Strips er ideelle til dekorative formal. De findes I to forskellige længder og kan forkortes for hver 10. centimeter. En anden fordel er, at de er tilgængelige i en masse forskellige farvetemperaturer, så du kan skabe den perfekte stemning. Grundet LED teknologien, så er energiforbruget ved brug af LED Strips meget lavt. Køb dine LED Strips hos Lyskilderdirekte, vi garanterer dig billige LED Strips og hurtig levering! Klik og læs herunder videre om LED strips...

Vis mere

El-installatør henvendelse

Til installatører og elektrikere samt til virksomheder med større, regelmæssige ordremængder, tilbyder vi særlige erhvervskunde fordele. Det kan f.eks. være op til 20 % rabat eller en personlig kontaktperson.

Udfyld felterne nedenfor, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt. Ønsker du at komme hurtigere i kontakt med os? Så kan du nå vores salgsteam direkte på telefon på 89 87 19 85

Denne mulighed er kun for fagmænd og virksomheder, brug venligst andre muligheder, hvis du er privatkunde.

Din forespørgsel er blevet indsendt!

Vores salgsteam vil kontakte dig hurtigst muligt. Vi vil sammen se på dine oplysninger og sammensætte dine personlige fordele. Tak for din henvendelse!

We are sorry

Desværre kan du kun anmode om et tilbud, hvis du er installatør eller virksomhed. Du kan altid benytte vores mændgerabat, som du kan kan finde på vores produktsider.