89 88 09 71 Min konto

Er du forhandler eller el-installatør?

 • Få op til 20% mængderabat
 • Personlig salgskontakt
 • Hurtig levering
Er du allerede kunde her? Log ind

Professionel eller installatør?

Opdag her dine personlige fordele
 • Gratis levering fra kr 720,- ekskl. moms kr 900,- inkl. moms
 • Til erhvervskunder: Køb på regning
 • Enkel og effektiv LED løsning
 • Op til 5 års garanti på LED lyskilder

LED sensor belysning

LED sensor belysning kan nemt installeres. Produkteterne har forskellige monterings muligheder: overflademontering, loftmontering og forsænket montering. Lyskilderdirekte tilbyder sensorbelysning med blandt andet en lysvinkel på 360° og op til 8 meter distance. Udover dette, er der forskellige sensorteknikker, her i blandt bevægelsessensor og tusmørkesensorer. Sensorbelysning er yderst velegnet til områder som: skoler, kontorer, parkeringsgarager, stationer og hospitaler. Læs videre om sensorbelysning herunder...

FilterCategory
Nuværende søgning
1-24 ud af 96 resultater er fundet
Filter
Sorter efter

Spar energi med LED sensorlamper og bevægelsessensorer!

LED Sensorbelysning

 

Sensorer er ved at blive populære i belysningsverdenen. Nu, hvor lysdioder er blevet næsten altdominerende, er folk på udkig efter nye måder at spare yderligere energi på. Takket være nye teknologier vil LED belysning naturligvis altid forblive det energibesparende alternativ til traditionelle lyskilder. Den stigende efterspørgsel efter LED bevægelsessensorer og sensorlys generelt viser imidlertid, at dette også er en effektiv måde at spare endnu mere energi på.

 

 

 

Hvilke sensorlys findes der?

Du kan skelne mellem forskellige typer sensorer: bevægelsessensorer, tilstedeværelsessensorer og dagslyssensorer. Alle tre har den fordel, at de kun tændes, når der virkelig er behov for belysning. Dette forhindrer unødigt energiforbrug. En elegant bivirkning er, at de tænder automatisk som ved et trylleslag. Nogle produkter fungerer endda helt uden elektricitet! Det er bevægelsessensorer der lagrer solenergi og bruger det til at lyse op i mørket. 

 

Hvad gør en bevægelsessensor?

Som navnet antyder, reagerer bevægelsessensorer på bevægelse. De bruger infrarød stråling til at registrere bevægelse. Sensoren registrerer øget varme og får lampen til at tænde. Deruduover kan du i mange lamper indstille forsinkelsestiden, som er tiden fra det tidspunkt, hvor bevægelse registreres, og det tidspunkt, hvor lyset tændes.

Godt at vide: Ud over de klassiske LED bevægelsessensorer findes der også såkaldte tilstedeværelsessensorer. Deres infrarøde sensorteknologi er så følsom, at disse produkter kun er egnede til indendørs brug. LED tilstedeværelsessensorer kan f.eks. bruges på et kontor, hvor de reagerer, når tastaturet berøres eller musen bevæges.

 

Hvad gør en dagslyssensor?

Dagslyssensorer måler løbende mængden af naturligt lys i et miljø. Så snart denne værdi er for lav, f.eks. når det bliver mørkt udenfor, tændes belysningen automatisk. Dette kan betyde en øjeblikkelig omskiftning mellem tændt og slukket lys. I dag er det dog også muligt at foretage en jævn overgang mellem driftstilstandene, så lyset langsomt stiger til 100 % lysstyrke.

Alle sensortyper har deres egne populære anvendelser. Det gør det lettere at vælge den rigtige LED-sensorlampe. Det er jo dig, der bestemmer, hvad du vil bruge produktet til. Nedenfor viser vi dig forskellene i brug, placering og energibesparelser pr. sensor. For det første skelner vi mellem installationsstedet: Er det udendørs eller indendørs?

 

Sensorbelysning Hal
Sensorbelysning firma

 

Hvilke LED sensorbelysning til udendørs brug? 

Udendørs dagslyssensorer er ofte placeret ved hoveddøre, i haver eller ved indkørsler. Det gør det nemmere og mere sikkert at komme hjem og parkere biler eller cykler. Sensorteknologien anvendes også på parkeringspladser, som gadebelysning eller ved indgange til virksomheder. Det er vigtigt at være opmærksom på en passende beskyttelsesfaktor. IP-klassificeringen af udendørsarmaturer med bevægelsessensorer bør være mindst 44, men helst 65. Dette sikrer, at fatningerne kan modstå vejrforholdene. 

 

Bevægelsessensor som indbrudssikring?

Sensorstyret udendørsbelysning bruges normalt som advarsel/afskrækkelse for uønskede besøgende eller for at gøre det mere sikkert at vende hjem efter mørkets frembrud. Til dette formål kan du installere LED sensorer på siden eller over huset og terrassedørene. Selv vinduer i kælderrum eller altandøre kan udstyres med sensorbelysning på denne måde. 

 

Hvad skal man overveje i forbindelse med gangstibelysning og sensorbelysning?

LED-sensorlys og bevægelsesfølere giver ikke kun sikkerhed, men også orientering. For at belyse en sti fuldt ud med så få armaturer som muligt, bør du indstille højden på lyskilderne. Jo højere armaturerne sidder, jo færre skal du bruge, og jo større kan afstanden mellem lamperne være. Så, før du køber belysning til din sti, skal du tage højde for stiens længde og bredde og højden hvor lyset kommer fra. Generalt er produkterne mellem 60 og 150 cm høje. Ud over højden bør du også se på produktets lysvinkel. Hvis vinklen er lille, vil lyset kun blive rettet mod stien, og haven vil forblive mørk. Du kan modvirke dette med en allroundlampe som har en bred lysvinkel. Således falder lyset også ud på siden af stien. Hvis du følger disse tips, kan du belyse enhver gangsti - uanset om den er kurvet eller stejl.

Belysning af havestier er også kendt som "stemningsbelysning". Lamperne findes i mange farver og former. Du har også frit valg af materiale. Aluminium og rustfrit stål er dog de mest velegnede. Disse materialer er mere robuste end produkter fremstillet af kobber, messing eller sten. Vi har sørget for at have et bredt udvalg af produkter, da dine nye LED stibelysninger med bevægelsessensorer skal passe til resten af dit havelampe- og husdesign. Se udvalget i kategorien "LED udendørs belysning". 

 

LED Sensorbelysning bolig

 

Bevægelsessensorer indendørs?

Indendørs bevægelsessensorer er populære til natbelysning, f.eks. i soveværelser, gangarealer eller på trapper. De giver orientering og tænder automatisk, uden at du skal lede efter lyskontakten i mørket. Denne form for sensorbelysning er dog også meget populære på kontorer og i lagerbygninger. Desuden er de energibesparende, da de ikke kræver konstant elektrisitet. Sensorer i f.eks. lagerbygninger kan registrere medarbejdere og kun belyse i det område de arbejder. Når medarbejderne bevæger sig rundt, slukkes unødvendigt lys, og det nye krævende lys tændes. Princippet fungerer også godt i kontorgange eller på toiletter; ethvert sted, hvor der ikke er behov for konstant lys.

 

Er der dæmpbare LED lamper med bevægelsessensor?

I vores brede sortiment finder du også LED sensorlamper, som kan dæmpes. Det betyder, at du kan justere produkternes lysstyrke efter ønske. Denne funktion er f.eks. nyttig, hvis du har installeret lysdioderne på din altan eller terrasse og foretrækker at være udenfor om aftenen med dæmpet belysning i stedet for et skarpt advarselslys, som det du har brug for om natten af sikkerhedsmæssige hensyn.

 

Hvordan tilslutter jeg en LED bevægelsessensor?

Det er ikke svært at tilslutte en LED bevægelsessensor. Sensoren er allerede tændt og tilsluttet internt, så du behøver ikke at tilslutte sensoren separat. Dette forenkler processen og er det samme som at tilslutte en almindelig pære. Du skal blot følge disse trin: 

 1. Sluk for strømmen! For ekstra sikkerhed kan du slukke ude i sikringsskabet.
 2. Hvis du vil udskifte din konventionelle pære med en LED bevægelsensensor, skal du afbryde strømkablet og fjerne din tidligere pære.
 3. Fjern LED-dækslet, og tilslut EU-strømkablet: det brune kabel går til L, det blå kabel til N. Skru derefter dækslet på igen.
 4. Sæt ledningen i stikkontakten.
 5. Tænd for strømforsyningen, og spar straks energi og penge.

Husk altid at kontakte en autoriseret el-installatør såfremt du har brug for hjælp.

 

LED sensor belysning kan nemt installeres. Produkteterne har forskellige monterings muligheder: overflademontering, loftmontering og forsænket montering. Lyskilderdirekte tilbyder sensorbelysning med blandt andet en lysvinkel på 360° og op til 8 meter distance. Udover dette, er der forskellige sensorteknikker, her i blandt bevægelsessensor og tusmørkesensorer. Sensorbelysning er yderst velegnet til områder som: skoler, kontorer, parkeringsgarager, stationer og hospitaler. Læs videre om sensorbelysning herunder...

Vis mere

El-installatør henvendelse

Til installatører og elektrikere samt til virksomheder med større, regelmæssige ordremængder, tilbyder vi særlige erhvervskunde fordele. Det kan f.eks. være op til 20 % rabat eller en personlig kontaktperson.

Udfyld felterne nedenfor, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt. Ønsker du at komme hurtigere i kontakt med os? Så kan du nå vores salgsteam direkte på telefon på 89 87 19 85

Denne mulighed er kun for fagmænd og virksomheder, brug venligst andre muligheder, hvis du er privatkunde.

Din forespørgsel er blevet indsendt!

Vores salgsteam vil kontakte dig hurtigst muligt. Vi vil sammen se på dine oplysninger og sammensætte dine personlige fordele. Tak for din henvendelse!

We are sorry

Desværre kan du kun anmode om et tilbud, hvis du er installatør eller virksomhed. Du kan altid benytte vores mændgerabat, som du kan kan finde på vores produktsider.