LED indbyggede armaturer
Lyskilderdirekte tilbyder dig et komplet udvalg af indbyggede LED-armaturer til ethvert formål. Indbyggede armaturer kan erstatte dine gamle armaturer med lysstofrør, sparelamper eller spotlys. Med kendte mærker som Philips, Ledvance og Noxion tilbyder vi dig en bred vifte af kvalitets armaturer, der kan monteres de mest almindelige lofter. Vil du bruge armaturerne i et kontormiljø? Sørg for at se nærmere på blænding faktoren, som skal være mindst UGR <19. Vores belysning eksperter kan rådgive dig om at vælge det rigtige armatur. Klik og læs mere herunder...
Lyskilderdirekte tilbyder dig et komplet udvalg af indbyggede LED-armaturer til ethvert formål. Indbyggede armaturer kan erstatte dine gamle armaturer med lysstofrør, sparelamper eller spotlys. Med kendte mærker som Philips, Ledvance og Noxion tilbyder vi dig en bred vifte af kvalitets armaturer, der kan monteres de mest almindelige lofter. Vil du bruge armaturerne i et kontormiljø? Sørg for at se nærmere på blænding faktoren, som skal være mindst UGR <19. Vores belysning eksperter kan rådgive dig om at vælge det rigtige armatur.
Hvad er et indbygningsarmatur?
Et armatur er en konstruktion, der bærer en eller flere lyskilder, og som ikke blot er en beskyttende indkapsling, men også en tilslutning til elnettet. Det særlige ved et LED-indbygningsarmatur er, at det ikke er monteret på loftet, men derimod i loftet. Du kan vælge et integreret LED armatur eller et armatur med en separat lyskilde, som er skruet ind i fatningen, f.eks. et indbygningsarmatur med en GU10 fatning. Du kan se og/eller købe forskellige LED pærer via dette link.
Hvorfor skal jeg vælge et indbygget LED lysarmatur?
Et indbygget armatur har flere fordele. Dehar som regel et slankt, færdigt design som er en del af dit loft. Sådanne armaturer er mindre sårbare over for skader; eftersom de sidder godt beskyttet i loftet. En LED lyskilde giver dog endnu flere fordele som er følgende:
- Du sparer i gennemsnit 70% på dit energiforbrug, hvilket betyder, at din investering er tjent ind på kort tid.
- Den lange levetid sikrer en reduktion i vedligeholdelses- og udskiftningsomkostningerne.
- Du kan nyde mange års flimmerfri belysning, hvilket resulterer i mindre eller slet ingen lysforurening.
- Da LED ikke indeholder nogen skadelige stoffer, kan disse lyskilder genbruges uden problemer.
Hvilke typer findes der?
Lyskilderdirekte tilbyder tre typer LED indbygningsarmaturer: LED-paneler, LED-downlights og LED indbygningsspots. Et LED panel er et ideelt alternativ til et lysstofrør, som ofte er den perfekte løsning for integrering i et nedsænket loft. Dette er dog ikke den eneste måde, hvorpå et lyspanel kan monteres. Det er også muligt med en påbygget ramme eller et viresæt. Du kan læse mere om dette i vores blog om installation af LED paneler her.
LED downlights og LED indbygningsspots kan bruges som almen belysning eller som accentbelysning, afhængigt af rummet, når man ser på overfladearealet og loftshøjden. Det har også noget at gøre med spredningsvinkelen, som du kan læse mere om her. Mens downlights kun kan monteres i loftet, fås indbygningsspots også som indbygnings- og påbygningsarmaturer.
Hvad er disse lyskilder egnede til?
Takket være de forskellige lysfarver (2700K - 6500K) og spredningsvinkler (smalle til meget brede) kan disse indbygningsarmaturer anvendes i mange forskellige områder. Det drejer sig bl.a. om kontorer, detailhandel, restauranter, hjem, sundhedsvæsen og andre arbejdsmiljøer (skønhedssaloner, frisører osv.). Tabellen nedenfor viser, hvilken lyskilde der er bedst egnet til dit miljø.
Godt at vide! Opdelingen i den anden kolonne fokuserer på LED-downlights og LED-indbygningsspots. LED-paneler har en meget bred standardstråle og anvendes derfor altid til almen belysning.
Farvetemperatur (Kelvin) | Spredningsgrad (°/D) | Anvendelsesområde |
2700K - Meget varm hvid | Smal til medium (0 - 40°/D) | Hotel og restaurant eller i hjemmet som accentbelysning. |
Bred til meget bred (41°/D eller mere) | Hotel og restaurant eller i hjemmet som accentbelysning. | |
3000K - Varm hvid | Smal til medium (0 - 40°/D) | Hotel- og restaurationsbranchen, detailhandel, boliger eller generelle områder (kantiner, haller, gange, korridorer, venteværelser osv.) som accentbelysning. |
Bred til meget bred (41°/D eller større) | Hotel- og restaurationsbranchen, detailhandel, boliger eller generelle områder (kantiner, haller, gange, korridorer, venteværelser osv.) som accentbelysning. | |
4000K - Kold hvid | Smal til medium (0 - 40°/D) | Kontorer, hjemmekontorer og andre arbejdspladser som accentbelysning. |
Bred til meget bred (41°/D eller større) | Kontorer, hjemmekontorer og andre arbejdsmiljøer (f.eks. skønhedssaloner) som almen belysning. | |
6500K - Dagslys hvid | Smal til medium (0 - 40°/D) | Sundhedssektoren, tegnestuer, sprøjterum og andre detaljerede arbejdsmiljøer som almen belysning. |
Bred til meget bred (41°/D eller større) | Sundhedssektoren, tegnestuer, sprøjterum og andre detaljerede arbejdsmiljøer som almen belysning. |
Kan et indbygningsarmatur installeres udendørs?
Om et indbygningsarmatur kan installeres udendørs afhænger af armaturhussets IP-værdi. Til udendørs områder, der stadig er delvist beskyttede, f.eks. et siddeområde under et udtag eller en (afskærmet) balkon, er IP44 eller IP54 (stænkvandstæt) tilstrækkeligt. Men hvis lyskilden kommer i direkte kontakt med vand på grund af kraftig regn eller vandstråler, er en IP65-beskyttelsesklasse (vandtæt) et bedre valg. Klik her for at se alle vandtætte LED indbyggede armaturer (IP65).
Hvad er et DALI styret LED indbygningsarmatur?
DALI er et lysstyringssystem som bruges til at gruppere lyskilder og sætte dem op som en samlet enhed. Med DALI opnår du fælles dæmpning, automatisk tænding/slukning af alle de sammenkoblede lyskilder samt en bestemt lysintensitet afhængigt af hvor meget personale der er tilstede. Du kan betragte DALI indbygningsarmaturer som smart belysning til virksomheder. Hos Lysskilderdirekte finder du et udvalg af DALI armaturer fra de bedste mærker Noxion, Philips og LEDvance.
Hvad skal jeg vide om installering?
Det er ret ligetil at installere et indbygget armatur i et nedhængt loft. Du skal blot udskifte en loftplade med et LED panel med samme dimensioner eller save et hul i en loftplade for at montere LED downlightet eller -indbygningsspotten. Du kan se, hvordan du installerer en downlight via dette link.
Hvis du har et almindeligt loft, skal du sænke loftet for at kunne installere et indbygningsarmatur. På samme tid kan du skjule ledningerne til belysningen i loftet. I stedet for at sænke loftet kan du naturligvis også vælge at installere et overflademonteret armatur. Du har ligeledes mulighed for både LED paneler og indbygningsspots i denne kategori.